Αρχική » Εξοπλιστικά

Rafale: Το ντροπιαστικό συμβάν που θέλουν να ξεχάσουν – Δεν το παραδέχονται ποτέ

Πάντως οι Γάλλοι επίσημα δεν έχουν ποτέ παραδεχτεί αυτή την ήττα.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά Γεωστρατηγική
Rafale: Το ντροπιαστικό συμβάν που θέλουν να ξεχάσουν - Δεν το παραδέχονται ποτέ

Rafale: Το ντροπιαστικό συμβάν που θέλουν να ξεχάσουν οι Γάλλοι για τα μαχητικά σαν την Ελλάδας ενώ δεν το παραδέχονται ποτέ.

Αίσθηση προκάλεσαν τα 17 kill που έγραψε ένα J-20 απέναντι σε Rafale, σε ασκήσεις προσομοίωσης.

Βέβαια το σκορ αυτό αφορά σε ισχυρισμούς του Πεκίνου και μάλιστα η είδηση βγήκε από τα χείλη Κινέζου πιλότου της Wang Hai.

Ο Κινέζος πιλότος ισχυρίστηκε ότι κατέρριψε 17 φορές Rafale σε ασκήσεις προσομοίωσης το 2020.

Να σημειωθεί πως η Wang Hai είναι η πρώτη κινεζική αεροπορική πτέρυγα που χρησιμοποιεί τα μαχητικά αεροσκάφη J-20.

Σε μία προσομοίωση επιτρέπεται στους πιλότους να εκτελούν διαδικαστικές εργασίες υψηλού κινδύνου σε ένα ασφαλές περιβάλλον χωρίς επικίνδυνες συνέπειες.

Rafale: Το ντροπιαστικό συμβάν που θέλουν να ξεχάσουν – Δεν το παραδέχονται ποτέ

«Αν και δεν είναι γνωστά πολλά για τα J-20 της Κίνας, ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά του J-20 είναι το ραντάρ Active Electronically Scanned Array (AESA), που θεωρείται μία από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες ραντάρ στον κόσμο», σημειώνει το eurasiantimes.com.

«Ενώ ακόμη και τα Rafales είναι εξοπλισμένα με AESA, το ραντάρ J-20s AESA διαθέτει σύστημα ανίχνευσης υπερύθρων ή ηλεκτρονικό οπτικό σύστημα, τοποθετημένο σε σημείο που να δίνει στον πιλότο των J-20 κάλυψη 360 μοιρών», τονίζεται.

Την ίδια ώρα τα J-20 έχουν πρόσβαση σε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από τους δορυφόρους του κινεζικού στρατού, κάνοντας τους πιλότους να αλλάζουν την πορεία δράσης σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κατάστασης.

Πάντως, παρόλο που τα J-20 διατίθενται στην αγορά ως stealth πέμπτης γενιάς, το μεγαλύτερο μειονέκτημά τους είναι ότι δεν είναι αποδεδειγμένες οι δυνατότητές τους στη μάχη όπως των γαλλικής προέλευσης Rafale.

Κινεζικός ειδικός της στρατιωτικής αεροπορίας, μιλώντας στο κινεζικό, κρατικό μέσο ενημέρωσης Global Times, ισχυρίστηκε ότι οι συνολικές δυνατότητες των J-20 το καθιστούν ανώτερο από τα δυτικά πολεμικά αεροσκάφη προηγούμενης γενιάς.

Πάντως οι Γάλλοι επίσημα δεν έχουν ποτέ παραδεχτεί αυτή την ήττα, ενώ σημειώνεται πως μιλάμε για προσομοίωση και όχι για κανονική αερομαχία, όπου εκεί φυσικά τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.

Διαβάστε επίσης:

Rafale: Το μαχητικό που κάνει απίστευτα πράγματα που τώρα το ανακάλυψαν οι Αμερικανοί – Δεν το έχουν παραδεχτεί ακόμα

Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία ετοιμάζεται να φτιάξει πυρηνικά υποβρύχια με βαλλιστικούς

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Rafale: Το ντροπιαστικό συμβάν που θέλουν να ξεχάσουν – Δεν το παραδέχονται ποτέ». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ