Αρχική » Γεωστρατηγική

Η Κύπρος μετέφερε 11 ρωσικά ελικόπτερα Mi-35P στη Σερβία

«Η απόφαση για την πώληση των ελικοπτέρων ελήφθη λόγω της αδυναμίας κανονικής συντήρησής τους μετά την επιβολή κυρώσεων της ΕΕ».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Γεωστρατηγική Διεθνή
Η Κύπρος μετέφερε 11 ρωσικά ελικόπτερα Mi-35P στη Σερβία

Η Κύπρος μετέφερε 11 ρωσικά ελικόπτερα Mi-35P στη Σερβία, με τρεις πτήσεις του αεροσκάφους An-124-100 (νηολόγηση UR-82008) της Antonov Airlines.

«Τα αεροσκάφη απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Πάφου στην Κύπρο και έφτασαν στη σερβική αεροπορική βάση Batajnica. Η μεταφορά έγινε από 19 έως 21 Νοεμβρίου», σημειώνει το πρακτορείο Avia.pro.

«Η Κύπρος, με τη σειρά της, αγόρασε 12 ελικόπτερα Mi-35P από τη Ρωσία το 2001, αλλά ένα από τα ελικόπτερα χάθηκε. Η απόφαση για την πώληση των ελικοπτέρων ελήφθη λόγω της αδυναμίας κανονικής συντήρησής τους μετά την επιβολή κυρώσεων της ΕΕ για τη στρατιωτική-τεχνική συνεργασία με τη Ρωσική Ομοσπονδία το 2014», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Η Κύπρος μετέφερε 11 ρωσικά ελικόπτερα Mi-35P στη Σερβία

«Οποιεσδήποτε άλλες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το θέμα δεν έχουν δοθεί ακόμη, αλλά η Σερβία είχε εκφράσει προηγουμένως ενδιαφέρον για την αγορά μιας παρτίδας ρωσικών ελικοπτέρων», καταλήγει το Avia.pro.

Διαβάστε επίσης:

Και όμως τα Rafale μπορούν να ρίξουν σε αερομαχία τα F-22 Raptor – Ποτέ δεν το παραδέχτηκαν οι Αμερικάνοι

Τουρκία: Ανησυχία των αναλυτών για τα F-35 – Προετοιμάζεται η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Κύπρος μετέφερε 11 ρωσικά ελικόπτερα Mi-35P στη Σερβία». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ