Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Ανησυχία των αναλυτών για τα F-35 – Προετοιμάζεται η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

Προβληματίζονται οι Τούρκοι αναλυτές για την άρνηση των ΗΠΑ να δώσει τα F-35 στην Τουρκία σε αντίθεση με την Ελλάδα.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Ανησυχία των αναλυτών για τα F-35 - Προετοιμάζεται η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

Έκδηλη είναι η ανησυχία στην Τουρκία για την υπεροχή στα εξοπλιστικά της Ελλάδας με τους Τούρκους αναλυτές να κάνουν κριτική στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την πολιτική του και την αδυναμία να γίνει συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Αρχικά ο σχεδιασμός των Τούρκων ήταν να λάβουν τα F-35 από τις ΗΠΑ. Ωστόσο οι ΗΠΑ αρνήθηκαν με τον Ερντογάν να στρέφεται στη Ρωσία για τα s-400. Στη συνέχεια μπήκαν στο τραπέζι και τα F-16 με τις απειλές προς την Ελλάδα όμως για «εισβολή τη νύχτα» να βάζουν στοπ από τους Αμερικανούς.

Οι Τούρκοι αναλυτές προβληματίζονται από το γεγονός πως οι Αμερικανοί έχουν υποσχεθεί είκοσι F-35 στην Ελλάδα μέχρι το 2027-28 την ώρα που στην Τουρκία δε προσφέρουν κάτι. Όπως τονίζουν, αυτό αλλάζει τα δεδομένα στο Αιγαίο και δίνει υπεροχή στην Ελλάδα καθώς μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην τουρκική αεροπορία καθώς τα F-35 είναι ισχυρά μαχητικά αεροσκάφη.

Τουρκία: Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την άφιξη Ερντογάν στην Αθήνα

Παράλληλα, η προγραμματισμένη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα πρόκειται να γίνει στις 7 Δεκεμβρίου με τις προετοιμασίες να ξεκινάνε εκατέρωθεν.

Από την πλευρά των Τούρκων αναμένεται να έρθει μεγάλο πλήθος παρότι ακόμη δεν έχουν οριστεί ακριβώς τα ονόματα σε λίστα.

Στην ατζέντα για τη συνάντηση του Ερντογάν με τον Μητσοτάκη υπάρχει η υπογραφή συμφωνιών σε θέματα εμπορίου και τουρισμού. Ακόμη όμως τα Ελληνοτουρκικά αναμένεται επίσης να βρεθούν στο τραπέζι. Στόχος είναι παρά τις μεγάλες διαφωνίες να συνεχιστεί η ομαλή συνύπαρξη των δύο χωρών χωρίς εντάσεις. 

Διαβάστε επίσης:

Χακάν Φιντάν: Φοβάται τα μελλοντικά ελληνικά F-35 με δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών και τους νέους πυραύλους των Rafale;

Ακραίες προκλήσεις από την Τουρκία: «Στο Αιγαίο αμφισβητείται η κυριαρχία της Ελλάδας»

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Ανησυχία των αναλυτών για τα F-35 – Προετοιμάζεται η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ