Αρχική » Γεωστρατηγική

Και όμως τα Rafale μπορούν να ρίξουν σε αερομαχία τα F-22 Raptor – Ποτέ δεν το παραδέχτηκαν οι Αμερικάνοι

Οι «Αμερικανοί πιλότοι είχαν επιμείνει ότι το αεροσκάφος τους ήταν αήττητο».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Γεωστρατηγική Διεθνή
Και όμως τα Rafale μπορούν να ρίξουν σε αερομαχία τα F-22 Raptor - Ποτέ δεν το παραδέχτηκαν οι Αμερικάνοι

Το Rafale μπορεί έλκει την καταγωγή του του από το πρόγραμμα Avion de Combat Experimentale (ACX) στις αρχές της δεκαετίας του 1980 πριν από την απόσυρση της Γαλλίας από το πολυεθνικό έργο European Fighter Aircraft (EFA) το 1985.

Πλέον το γαλλικό μαχητικό της Armée de l’Air et de l’Espace έχει υιοθετηθεί από την Αίγυπτο, το Κατάρ, την Ινδία, την Κροατία και φυσικά την Ελλάδα ενώ έχει εκτελέσει αποστολές «στο Αφγανιστάν, τη Λιβύη, το Μάλι, το Ιράκ και τη Συρία».

«Στην Αεροπορική Έκθεση του Ντουμπάι, το Παρίσι προσπάθησε να προσελκύσει νέους πελάτες στη Μέση Ανατολή και την Ασία – ιδίως τη Σαουδική Αραβία και το Ουζμπεκιστάν, ενώ το Κατάρ έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση επιπλέον 24 Rafale από την Dassault, που θα αυξήσει τον στόλο του σε 60», σημειώνει το αμερικανικό nationalinterest.org.

«Το Rafale έχει θεωρηθεί ως το επόμενο καλύτερο αεροσκάφος για τα κράτη της Μέσης Ανατολής που προσπάθησαν να αποκτήσουν το Lockheed Martin F-35 Lightning II, καθώς το Ισραήλ διατηρεί την αυστηρή του αντίθεση», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Και όμως τα Rafale μπορούν να ρίξουν σε αερομαχία τα F-22 Raptor – Ποτέ δεν το παραδέχτηκαν οι Αμερικάνοι

Όπως τονίζεται, «δεδομένου του τρέχοντος πολιτικού κλίματος, με πολλά κράτη της Μέσης Ανατολής να καταδικάζουν δημόσια το Ισραήλ για τον πόλεμό του στη Γάζα, είναι απίθανο η ισραηλινή κυβέρνηση να χαλαρώσει τη στάση της σχετικά με το ποιος από τους γείτονές της θα μπορούσε να αποκτήσει το F-35».

«Αυτό θα μπορούσε να είναι μουσική στα αυτιά εκείνων στη Γαλλία που θα ήθελαν να συνεχίσουν να βρίσκουν ξένους αγοραστές για το Rafale», συμπληρώνει ο συντάκτης.

Ιδιαίτερη αναφορά στο άρθρο γίνεται και για το περιστατικό κατά τη διάρκεια μιας κοινής άσκησης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον Νοέμβριο του 2009, όπου ένα «F-22 Raptor της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ “καταρρίφθηκε” από ένα Rafale σε μια εικονική αερομαχία».

Ενώ το F-22 «είχε πραγματικά καλά σκορ στις προσομοιωμένες εξόδους του, κατέρριψε έξι Rafales και ισοφάρισε σε άλλα πέντε. Ωστόσο, ένας Γάλλος πιλότος ώθησε το αεροσκάφος του στο απόλυτο όριο – φτάνοντας τα αναφερόμενα 9Gs – και μπόρεσε να κλειδώσει ένα Raptor», εξηγείται στο δημοσίευμα.

Μάλιστα οι «Αμερικανοί πιλότοι είχαν επιμείνει ότι το αεροσκάφος τους ήταν αήττητο, αλλά το γαλλικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που έδειχνε το αντίθετο».

Διαβάστε επίσης:

Έστειλαν Rafale για να ψάξει για UFO

Rafale: Τρέλα για τα γαλλικά μαχητικά – Το Ουζμπεκιστάν θέλει 24 μετά τη Σερβία

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Και όμως τα Rafale μπορούν να ρίξουν σε αερομαχία τα F-22 Raptor – Ποτέ δεν το παραδέχτηκαν οι Αμερικάνοι». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ