Αρχική » Γεωστρατηγική

Η Τουρκία στέλνει τουρκικά πολεμικά πλοία στα λιμάνια των Κατεχόμενων

Δόθηκε το μήνυμα "Είμαστε εδώ"», τονίζεται στο τουρκικό δημοσίευμα.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική
Η Τουρκία στέλνει τουρκικά πολεμικά πλοία στα λιμάνια των Κατεχόμενων

Η Τουρκία στέλνει τουρκικά πολεμικά πλοία στα λιμάνια της Αμμοχώστου και της Κερύνειας, «με την ευκαιρία της Ημέρας της τουρκικής Νίκης στις 30 Αυγούστου και της Ημέρας των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων», σημειώνει το τουρκικό Haberler.com.

Mάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίυμεα, τα τουρκικά πολεμικά πλοία θα είναι ανοιχτά για το κοινό.

«Με αυτή την κίνηση, που ήρθε μετά την αγκυροβόληση του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Roosevelt στο λιμάνι Λάρνακας της ελληνοκυπριακής διοίκησης, σχεδόν δόθηκε το μήνυμα “Είμαστε εδώ”», τονίζεται στο τουρκικό δημοσίευμα.

Η Τουρκία στέλνει τουρκικά πολεμικά πλοία στα λιμάνια των Κατεχόμενων

Στη γραπτή δήλωση της Διοίκησης των Δυνάμεων Ασφαλείας των Κατεχόμενων, αναφέρθηκε ότι «η κορβέτα TCG Bandırma θα επισκεφθεί την Αμμόχωστο και η κορβέτα TCG Bartın θα επισκεφθεί το λιμάνι της Κερύνειας.

«Στις 30 Αυγούστου 2023, μεταξύ 10.00 και 17.00, η ​​κορβέτα TCG Bandırma (F-502) θα ανοίξει για το κοινό στο λιμάνι της Αμμοχώστου και η κορβέτα TCG Bartın (F-504) θα ανοίξει για το κοινό. στην αλάργα έξω από το λιμάνι της Κερύνειας», σημειώνεται στην τουρκική ανακοίνωση.

Οι Τούρκοι τονίζουν πως το αμερικανικό πολεμικό πλοίο, «το οποίο προσήλθε στην ελληνοκυπριακή διοίκηση από τον Ναυτικό Σταθμό της Ρότα στην Ισπανία στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης, θα συντηρηθεί τακτικά και οι δεξαμενές καυσίμων και νερού θα γεμίσουν».

«Στις ειδήσεις, που ανέφεραν ότι το USS Roosevelt, που επισκέφτηκε τη Λετονία στις αρχές Αυγούστου, επέστρεψε στην επιχειρησιακή περιοχή του 6ου Στόλου στη Μεσόγειο και αναχώρησε για το ελληνοκυπριακό τμήμα μετά την Ισπανία, δεν υπήρχαν πληροφορίες για την ημερομηνία αναχώρησης του πλοίου από την Κύπρο», σημειώνεται.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Η τουρκική λίρα εκτινάσσεται στα ύψη

Ελληνοτουρκικά: Επιθέσεις με σμήνος drone από την Τουρκία σε αέρα – στεριά – θάλασσα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Τουρκία στέλνει τουρκικά πολεμικά πλοία στα λιμάνια των Κατεχόμενων». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ