Αρχική » Γεωστρατηγική

Rafale: Η Κίνα κάνει αυτό που δεν μπορεί να κάνει η Τουρκία – Πώς τα γαλλικά μαχητικά της Ελλάδας αλλάζουν τα πάντα

Ιδανικά οι Τούρκοι θα ήθελαν και αυτοί να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κίνας.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά Γεωστρατηγική
Rafale: Η Κίνα κάνει αυτό που δεν μπορεί να κάνει η Τουρκία - Πώς τα γαλλικά μαχητικά της Ελλάδας αλλάζουν τα πάντα

Τα Rafale αλλάζουν τις ισορροπίες όπου εμφανίζονται και αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και η Τουρκία.

Η Ινδία, όπως και η Ελλάδα, έχει αγοράσει από την Γαλλία τα γαλλικά μαχητικά Rafale.

Οι δυνατότητες των γαλλικών μαχητικών έχουν βάλει σε… μπελάδες τους γείτονες της Ινδίας Κινέζους, οι οποίοι ανέπτυξαν πέντε κινεζικά J20 για κάθε ινδικό Rafale, μεταφέροντας τα πλέον προηγμένα κινεζικά μαχητικά κοντά στα σύνορα με την Ινδία.

Αυτά αποκάλυψε ο πρώην Αρχηγός της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF) σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Να σημειωθεί πως παρόμοια τακτική αναμένεται να ακολουθήσει και η Τουρκία, η οποία για την ώρα δεν έχει τρόπο αντιμετώπισης των γαλλικών μαχητικών και ειδικά των πυραύλων Meteor που διαθέτουν τα ελληνικά Rafale και οι οποίοι αποκλείουν κάθε πρόσβαση στο Αιγαίο των τουρκικών F-16.

Όσο οι Τούρκοι δεν παίρνουν μαχητικά νέας γενιάς δεν έχουν δυνατότητες αντιμετώπισης των Rafale, την ώρα που η ανάπτυξη με την τεχνολογία των Άγγλων των τουρκικών KAAN έχει ακόμα πολύ… δρόμο.

Ιδανικά οι Τούρκοι θα ήθελαν και αυτοί να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κίνας και να μπορούν να παρατάξουν μεγάλο αριθμό ΚΑΑΝ απέναντι από τα ελληνικά Rafale, όμως για την ώρα αρκούνται στα γερασμένα τουρκικά F-16.

Η Τουρκία ίσως καταλήξει στη λύση των Eurofighter, ψάχνοντας τρόπο να βρει αντίδοτο στους Meteor, καθώς τα Eurofighter φέρουν τους υπερπυραύλους, όμως οι Γερμανοί για την ώρα αντιδρούν.

Διαβάστε επίσης:

Στην Τουρκία των 100 εκατ. ο Ερντογάν ζητά τρία παιδιά από κάθε ζευγάρι Τούρκων – Ο πληθυσμός είναι η μεγαλύτερη δύναμή μας λέει – Την ίδια ώρα η Ελλάδα των 9 εκατ. γερνάει

Πένθος από τη μια και διασκέδαση από την άλλη – Ιρανές γιόρτασαν τον θάνατο του προέδρου Ρεΐσι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Rafale: Η Κίνα κάνει αυτό που δεν μπορεί να κάνει η Τουρκία – Πώς τα γαλλικά μαχητικά της Ελλάδας αλλάζουν τα πάντα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ