Αρχική » Γεωστρατηγική

Σύνοδος κορυφής G20: Σύνδεση Ινδίας με τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη μέσω Ελλάδας με οικονομικό διάδρομο

Θα αποτελείται από σιδηροδρομικές γραμμές και ναυτιλιακές γραμμές.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική Οικονομία
Σύνοδος κορυφής G20: Σύνδεση Ινδίας με τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη μέσω Ελλάδας με οικονομικό διάδρομο

Σύνοδος κορυφής G20: Σύνδεση Ινδίας με τη Μέση Ανατολή μέσω Ελλάδας με οικονομικό διάδρομο ανακοινώθηκε στην G20.

Το φιλόδοξο σιδηροδρομικό και ναυτιλιακό έργο ανακοινώθηκε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στο Νέο Δελχί.

Ο διάδρομος, σημειώνει το aljazeera.com, θα περιλαμβάνει την Ινδία, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία, το Ισραήλ και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, το δίκτυο αντικατοπτρίζει το όραμα του Μπάιντεν για «μεγάλες επενδύσεις» που προέρχονται από την «αποτελεσματική αμερικανική ηγεσία» και την προθυμία να αγκαλιάσει άλλα έθνη ως εταίρους.

Σύνοδος κορυφής G20: Σύνδεση Ινδίας με τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη μέσω Ελλάδας με οικονομικό διάδρομο

Ο οικονομικός διάδρομος που έχει σχεδιαστεί για να συνδέει την Ινδία, τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη θα αποτελείται από σιδηροδρομικές γραμμές και ναυτιλιακές γραμμές που θα διέρχονται από τα ΗΑΕ, τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία και το Ισραήλ.

Οι ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ινδίας, της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοινώσαμε ένα Μνημόνιο Κατανόησης που δεσμευόμαστε να εργαστούμε μαζί για την ανάπτυξη ενός νέου Οικονομικού Διαδρόμου Ινδίας-Μέσης Ανατολής-Ευρώπης, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι: Βυθίστηκαν ελικόπτερα του Ελληνικού Στρατού – Θα αποσυρθούν λόγω φθοράς; – Τι λέει η Ελλάδα

Daily Mail: Ο επικεφαλής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν είναι ζωντανός – Που λένε ότι βρίσκεται

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σύνοδος κορυφής G20: Σύνδεση Ινδίας με τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη μέσω Ελλάδας με οικονομικό διάδρομο». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ