Αρχική » Viral

Βρέθηκε το «Τρινιντάντ». Μοιάζει με «χρονοκάψουλα» από το 1881

Ιστορικοί από το Ουισκόνσιν των ΗΠΑ βρήκαν ένα πλοίο που βυθίστηκε στη λίμνη Μίσιγκαν πριν από 142 χρόνια. Το ναυάγιο της γολέτας «Τρινιντάντ» είναι σχεδόν άθικτο.

Μιχάλης Ιακώβου Featured Viral Επικαιρότητα
Ένα ναυάγιο βρέθηκε στη λίμνη Μίσιγκαν. Το Τρινιντάντ βυθίστηκε το 1881 (YOUTUBE, ZACH WHITROCK)

Ο Brendon Baillod και ο Bob Jaeck, είναι κυνηγοί ναυαγίων και ιστορικοί. Εντόπισαν το ναυάγιο της γολέτας Τρινιντάντ, που χάθηκε το 1881, σε βάθος 82 μέτρων στη λίμνη Μίσιγκαν, στα ανοιχτά της ακτής του Algoma, στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν, το εύρημα ήταν σχεδόν άθικτο.

Το ναυάγιο είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα ναυάγια στα νερά του Ουισκόνσιν και το σκαρί του είναι ακόμα άθικτο και βρίσκουμε τα υπάρχοντα του πληρώματος, καθώς άγκυρες και εξοπλισμό καταστρώματος – ανέφεραν οι Brendon Baillod και Bob Jaeck στην New York Post.

Πριν από δύο χρόνια, οι άνδρες έβαλαν στόχο να εντοπίσουν το πλοίο. Τότε ξεκίνησαν την αναζήτησή τους, χρησιμοποιώντας σόναρ, μαρτυρίες επιζώντων(! 140 ετών;;; !) και ιστορικά αρχεία.

Το αποκορύφωμα ήρθε τον Ιούλιο του φέτος. Οι ιστορικοί της ναυτιλίας το αποκαλούν σαν  “εξαιρετική ανακάλυψη” και επίσης “χρονοκάψουλα” λόγω της καλής κατάστασης του πλοίου.

Η δημοσίευση παρουσίασε φωτογραφίες από το κύτος του πλοίου και την ανέπαφη ακόμη κατασκευή του πλοίου.

Η γολέτα Τρινιντάντ, που ναυπηγήθηκε το 1867 στη Νέα Υόρκη, ήταν ένα ιστιοφόρο με ειδικά κατασκευασμένο για να διέρχεται από το κανάλι Welland, το οποίο συνέδεε τη λίμνη Erie και το Οντάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σύνοδος κορυφής G20: Σύνδεση Ινδίας με τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη μέσω Ελλάδας με οικονομικό διάδρομο

Το πλοίο δημιουργήθηκε για το εμπόριο σιτηρών στις Μεγάλες Λίμνες μεταξύ Milwaukee, Chicago, Buffalo και Oswego. Το Τρινιντάντ μετέφερε άνθρακα ή σίδηρο από τη Νέα Υόρκη και επέστρεφε με σιτηρά από τη Μεσοδυτικές Πολιτείες.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βρέθηκε το «Τρινιντάντ». Μοιάζει με «χρονοκάψουλα» από το 1881». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μιχάλης Ιακώβου

Γράφω για τεχνολογία και θέματα πληροφορικής, επικαιρότητας και ιστορίας. Προσπαθώ να παραβάλλω τα θέματά μου αντικειμενικά και πάντα για την βοήθεια του αναγνώστη. Δίνω την είδηση, χωρίς να παίρνω μέρος ή να προβάλω προσωπικά σχόλια. Είμαι φανατικός με την Ιστορία. Όποιος δεν ξέρει την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να κάνει τα ίδια λάθη.

ΣΧΟΛΙΑ