Αρχική » Γεωστρατηγική

Τούρκοι: Τους πήρε μία εβδομάδα για να απαντήσουν στην αιγυπτιακή απόφαση – Δεν επηρεάζει τη Γαλάζια Πατρίδα λένε

Η τουρκική διπλωματία μέσω των μεγάλων τουρκικών ΜΜΕ, μετά την ανακήρυξη ΑΟΖ από την Αίγυπτο, άργησε να πάρει θέση.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική
Τούρκοι: Τους πήρε μία εβδομάδα για να απαντήσουν στην αιγυπτιακή απόφαση - Δεν επηρεάζει τη Γαλάζια Πατρίδα λένε

Τούρκοι: Τους πήρε μία εβδομάδα για να απαντήσουν στην αιγυπτιακή απόφαση για την χάραξη ΑΟΖ με τη Λιβύη ενώ λένε πως δεν επηρεάζει τη παράνομη τουρκικά Γαλάζια Πατρίδα.

Η τουρκική διπλωματία μέσω των μεγάλων τουρκικών ΜΜΕ, μετά την ανακήρυξη ΑΟΖ από την Αίγυπτο, άργησε να πάρει θέση.

Θυμίζεται ότι με προεδρικό διάταγμα που εξέδωσε την Τρίτη το βράδυ ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλφατάχ αλ Σίσι καθορίστηκαν τα δυτικά όρια της αιγυπτιακής ΑΟΖ με την Λιβύη.

Σε δήλωση τουρκικών διπλωματικών πηγών σχετικά με την ανακήρυξη της υφαλοκρηπίδας από την Αίγυπτο στη Μεσόγειο, σημειώνεται πως «τα θαλάσσια σύνορα της Αιγύπτου με τη Λιβύη δεν εισέρχονται στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο», γράφει η τουρκική Milliyet.

Τούρκοι: Τους πήρε μία εβδομάδα για να απαντήσουν στην αιγυπτιακή απόφαση

Τούρκοι: Τους πήρε μία εβδομάδα για να απαντήσουν στην αιγυπτιακή απόφαση - Δεν επηρεάζει τη Γαλάζια Πατρίδα λένε

Toυρκικές φιπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι τα θαλάσσια σύνορα με τη Λιβύη, τα οποία η Αίγυπτος καθόρισε μονομερώς στις 11 Δεκεμβρίου 2022 με 9 γεωγραφικές συντεταγμένες, «δεν εισέρχεται στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «δεν είναι σαφές με ποια μέθοδο οριοθέτησης προσδιορίστηκε τα θαλάσσια σύνορα, εάν ελήφθησαν υπόψη ειδικές/σχετικές γεωγραφικές συνθήκες και εάν τηρήθηκε πλήρως η αρχή της δικαιοσύνης».

«Η Τουρκία χρειάζεται η Λιβύη και η Αίγυπτος να ξεκινήσουν το διάλογο και τις διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό προκειμένου να καθοριστούν τα σύνορα των δύο χωρών σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και στο πλαίσιο αυτό τα Ηνωμένα Έθνη βάσει αμοιβαίας συμφωνίας», σημειώνεται.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι: Προσοχή έρχεται πυραυλική απάντηση από την Αθήνα στον Ερντογάν

Ελληνοτουρκικά: Δίχως τέλος οι τουρκικές προκλήσεις – Αντιναύαρχος προειδοποιεί πως «έχουμε μπει σε τροχιά σύγκρουσης»!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τούρκοι: Τους πήρε μία εβδομάδα για να απαντήσουν στην αιγυπτιακή απόφαση – Δεν επηρεάζει τη Γαλάζια Πατρίδα λένε». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ