Αρχική » Εξοπλιστικά

ΣΟΚ σε Τουρκία και Πακιστάν από την μάχη των Rafale στο Αιγαίο – Καμία τύχη

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον υποδέχτηκαν στην Ινδία τα μηνύματα από την άσκηση της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
ΣΟΚ σε Τουρκία και Πακιστάν από την μάχη των Rafale στο Αιγαίο - Καμία τύχη

ΣΟΚ σε Τουρκία και Πακιστάν από την μάχη των Rafale στο Αιγαίο καθώς τα κύρια μαχητικά τους δεν έχουν καμία τύχη.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον υποδέχτηκαν στην Ινδία τα μηνύματα από την άσκηση της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα ελληνικά Rafale και F-16 Block 52 συμμετείχαν σε εικονικές αερομαχίες, με το γαλλικό μαχητικό να μην έχει αντίπαλο.

Τα F-16 δεν είχαν καμία δυνατότητα διαφυγής από τα γαλλικά μαχητικά, με τα Rafale να κερδίσουν κάθε αερομαχία σε οποιοδήποτε υψόμετρο και συνθήκη.

ΣΟΚ σε Τουρκία και Πακιστάν από την μάχη των Rafal στο Αιγαίο – Καμία τύχη

Σημαντικό ρόλο στις δυνατότητες των Rafale παίζει ο συνδυασμός AESA και Spectra, δίνοντας την ευκαιρία στα γαλλικά μαχητικά να βρίσκουν και να στοχοποιούν γρηγορότερα από τον αντίπαλο το στόχο.

O «ανίκητος» σύμφωνα με τους Ινδους Meteor, δίνει την δυνατότητα στα Rafale να πραγματοποιούν βολές από πολύ μεγαλύτερη απόσταση.

Την ίδια ώρα, οι Ινδοί σημειώνουν πως οι ηλεκτρονικές δυνατότητες των Rafale είναι επιπέδου μαχητικών 5ης γενιάς.

Να αναφερθεί πως τα F-16 Block 50/52 αποτελούν τον κύριο όγκο των τουρκικών και πακιστανικών μαχητικών ενώ εκτός από την Ελλάδα τα Rafale έχουν αγοράσει από τους Γάλλους και οι Ινδοί.

Το Πακιστάν αναβαθμίζει τα μαχητικά του στα κινεζικά J-10E ενώ η Τουρκία, μετά την αποβολή της από το πρόγραμμα κατασκευής και αγοράς 100 F-35, προσπαθεί να παράξει η ίδια έως το 2030 το τουρκικό μαχητικό 5ης γενιάς TFX.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι: Τους πήρε μία εβδομάδα για να απαντήσουν στην αιγυπτιακή απόφαση – Δεν επηρεάζει τη Γαλάζια Πατρίδα λένε

Ελληνοτουρκικά: Δίχως τέλος οι τουρκικές προκλήσεις – Αντιναύαρχος προειδοποιεί πως «έχουμε μπει σε τροχιά σύγκρουσης»!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΣΟΚ σε Τουρκία και Πακιστάν από την μάχη των Rafale στο Αιγαίο – Καμία τύχη». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ