Αρχική » Γεωστρατηγική

Τουρκία: Και δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στον Πόντο κάνουν οι Τούρκοι – Ζήτησαν προσφορά από τη Νότια Κορεα

H KEPCO κατέθεσε προκαταρκτική προσφορά και έχουν ξεκινήσει πλήρεις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική
Τουρκία: Και δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στον Πόντο κάνουν οι Τούρκοι - Ζήτησαν προσφορά από τη Νότια Κορεα

Τουρκία: Και δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στον Πόντο κάνουν οι Τούρκοι ενώ ζήτησαν προσφορά από τη Νότια Κορεα για το έργο.

«Η Τουρκία μετακομίζει από τη Νότια Κορέα! Έγινε δράση για ένα τεράστιο έργο 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων», τιτλοφορείται το τουρκικό δημοσίευμα.

«Η Νότια Κορέα ανέλαβε δράση για την εγκατάσταση πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία. Η KEPCO, ο φορέας εκμετάλλευσης πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής της Νότιας Κορέας, υπέβαλε μια προκαταρκτική προσφορά ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων. Το έργο εκτιμάται σε 32 δισεκατομμύρια δολάρια», σημειώνεται.

Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, η KEPCO, «ο φορέας εκμετάλλευσης πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει πλήρους κλίμακας διαπραγματεύσεις για την εγκατάσταση πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία».

Τουρκία: Και δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στον Πόντο κάνουν οι Τούρκοι

«Στις ειδήσεις του νοτιοκορεατικού πρακτορείου ειδήσεων Yonhap, με βάση τη δήλωση της KEPCO, αναφέρθηκε ότι η Τουρκία ζήτησε από την KEPCO τον Δεκέμβριο να υποβάλει πρόταση για την κατασκευή νέου πυρηνικού σταθμού», τονίζεται.

Στις ειδήσεις αναφέρθηκε ότι η KEPCO κατέθεσε προκαταρκτική προσφορά και έχουν ξεκινήσει πλήρεις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, ο πρόεδρος της KEPCO Tσεόνγκ Σεουνγκ Ιλ συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον Τούρκο Υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Φατίχ Ντονμέζ, και παρουσίασε την πρόταση για την κατασκευή τεσσάρων αντιδραστήρων στο βόρειο τμήμα της χώρας, ικανών να παρέχουν 1.400 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι δύο πλευρές συζητούσαν για το έργο, το οποίο εκτιμάται ότι είναι αξίας περίπου 40 τρισεκατομμυρίων γουόν (32,55 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η τουρκική κυβέρνηση ζήτησε από την KEPCO να υποβάλει πρόταση τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

«Οι δύο πλευρές έχουν ξεκινήσει σοβαρές συζητήσεις για το έργο. Θα διεξαχθεί μια δοκιμή σκοπιμότητας για να βρεθεί ο καταλληλότερος τρόπος για να προωθηθεί το έργο», σημειώθηκε στην ανακοίνωση της νοτιοκορεάτικης εταιρείας.

Διαβάστε επίσης:

Rafale: Βόμβες ενός τόνου και για τα ελληνικά μαχητικά

Αμερικανός πρώην σύμβουλος Ασφαλείας: Η Τουρκία έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ γιατί στοχεύει την Ελλάδα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Και δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στον Πόντο κάνουν οι Τούρκοι – Ζήτησαν προσφορά από τη Νότια Κορεα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ