Αρχική » Γεωστρατηγική

Αμερικανός πρώην σύμβουλος Ασφαλείας: Η Τουρκία έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ γιατί στοχεύει την Ελλάδα

Αποκάλεσε «τραμπούκο» και «Μουσολίνι σε αναμονή», τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική
Αμερικανός πρώην σύμβουλος Ασφαλείας: Η Τουρκία έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ γιατί στοχεύει την Ελλάδα

Αμερικανός πρώην σύμβουλος Ασφαλείας: Η Τουρκία έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ γιατί στοχεύει την Ελλάδα αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει πια.

Στην σουηδική τηλεόραση μίλησε ο Ρεπουμπλικάνος Τζον Μπόλτον, πρώην σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και πολιτικός σχολιαστής.

Σύμφωνα με τον Τζον Μπόλτον η Τουρκία «έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ γιατί στοχεύει την Ελλάδα» (σ.σ. ακριβώς αυτά ήταν τα λόγια του (!) ενώ αποκάλεσε «τραμπούκο» και «Μουσολίνι σε αναμονή», τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν.

Αμερικανός πρώην σύμβουλος Ασφαλείας: Η Τουρκία έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ γιατί στοχεύει την Ελλάδα

Ο Τζον Μπόλτον προέτρεψε να μην γίνουν παραχωρήσεις στην Τουρκία αναφορικά με την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίαςσ στο ΝΑΤΟ και έθεσε στο τραπέζι, το θέμα αποβολής της Άγκυρας από την Συμμαχία.

«Με βάση τους κανόνες μπορεί να συμβεί» υποστήριξε. «Μπορούν να γίνουν τα παντα», ανέφερε χαρακτηριστικά στην σουηδική δημόσια τηλεόραση.

Aναφορικά με την χρησιμότητα της Τουρκίας για του ελέγχου των Στενών του Βοσπόρου, ο Τζον Μπόλτον υπογράμμισε πως πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει και ο έλεγχος των Στενών μπορεί να γίνεται «και από μακριά».

Διαβάστε επίσης:

Rafale: Βόμβες ενός τόνου και για τα ελληνικά μαχητικά

Τουρκία: Οι Τούρκοι πολιτικοί «πλακώνονται» μεταξύ τους, αλλά συμφωνούν σε όλα για την Ελλάδα!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αμερικανός πρώην σύμβουλος Ασφαλείας: Η Τουρκία έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ γιατί στοχεύει την Ελλάδα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ