Αρχική » Γεωστρατηγική

Βayraktar: Τρελό σενάριο γιατί το έριξαν οι Ουκρανοί πάνω από το Κίεβο

Μάλιστα το περιστατικό παρομοιάζεται με τον πυροβολισμό από το καταδρομικό Aurora το 1917.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Εξοπλιστικά Γεωστρατηγική Διεθνή
Βayraktar: Τρελό σενάριο γιατί το έριξαν οι Ουκρανοί πάνω από το Κίεβο

Βayraktar: Τρελό σενάριο γιατί το έριξαν οι Ουκρανοί πάνω από το Κίεβο με κάποιους να κάνουν λόγο για κρίση με στόχο τον Ζελένσκι.

Τις προηγούμενες μέρες καταγράφηκε η καταστροφή ουκρανικού Bayraktar πάνω από το Κίεβο, όπου στην επίσημη θέση των Ουκρανών έγινε λόγος για βλάβη στο τουρκικό UAV.

Όμως, σύμφωνα με τον Κοστ Μπονταρένκο, ανταποκριτή του PolitNavigator, η καταστροφή από τους Ουκρανούς ενός ουκρανικού (σ.σ. από την Τουρκία) Bayraktar, πάνω από το Κίεβο, μπορεί να σημαίνει πολλά περισσότερα από μία βλάβη.

Όπως αναφέρει ο Κοστ Μπονταρένκο, το Bayraktar είναι πιθανό να καταρρίφθηκε από Ουκρανούς οι οποίοι ήθελαν με αυτό τον τρόπο να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους για την πολιτική Ζελένσκι.

Βayraktar: Τρελό σενάριο γιατί το έριξαν οι Ουκρανοί πάνω από το Κίεβο

Μάλιστα το περιστατικό παρομοιάζεται με τον πυροβολισμό από το καταδρομικό Αβρόρα το 1917, πράξη που έγινε το σύμβολο της αρχής της επανάστασης.

Σύμφωνα εμ τον Μπονταρένκο η Ουκρανία «έχει μεγάλο αριθμό δυσαρεστημένων με το τρέχον καθεστώς τόσο μεταξύ πολιτών όσο και στρατιωτικών», συμπεριλαμβανομένων και υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

«Δεδομένης της δυσαρέσκειας που υπάρχει σήμερα μεταξύ μέρους του πληθυσμού και ενός μεγάλου μέρους των αξιωματούχων του στρατού – δεν είναι αυτό το καταδρομικό μας Αβρόρα;», διερωτήθηκε ο Μπονταρένκο.

Στις 25 Οκτωβρίου του 1917 το καταδρομικό Αβρόρα έριξε βολή στα Χειμερινά Ανάκτορα στην Πετρούπολη, μετά την οποία οι Μπολσεβίκοι πήγαν να εισβάλουν στο κτίριο.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι στοχεύουν πλέον ξεκάθαρα Στρογγύλη και Ρω για να κόψουν ελληνοκυπριακή ΑΟΖ

Τουρκία: Πανικός μετά την επίθεση στον Ιμάμογλου – Για «προβοκάτσια» μιλάει ο Ερντογάν!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βayraktar: Τρελό σενάριο γιατί το έριξαν οι Ουκρανοί πάνω από το Κίεβο». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ