Αρχική » Viral

Νεραγκούλα: Το ελληνικό λουλούδι που αξίζει χρυσάφι το ξέρουμε από την αρχαία Ελλάδα όμως οι Τούρκοι προσπαθούν να το κλέψουν

Είναι γνωστό από την αρχαιότητα και την ελληνική μυθολογία όμως οι Τούρκοι το πουλάνε χρυσό για τουρκικό.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Viral
Νεραγκούλα: Το ελληνικό λουλούδι που αξίζει χρυσάφι το ξέρουμε από την αρχαία Ελλάδα όμως οι Τούρκοι προσπαθούν να το κλέψουν

Νεραγκούλα: Το ελληνικό λουλούδι που ξέρουμε από την αρχαία Ελλάδα και τον Ηρακλή και πως οι Τούρκοι προσπαθούν να το κλέψουν και να το παρουσιάσουν ως τουρκικό.

Η νεραγκούλα είναι αυτοφυές λουλούδι και το βρίσκει κανείς σε όλη την Ελλάδα και ειδικά την Κρήτη, την Καρπαθο και τη Ρόδο.

Μάλιστα είναι γνωστό από την αρχαιότητα, καθώς σύμφωνα με επιστήμονες, αυτό ήταν το λουλούδι από τον χυμό του οποίου δηλητηριάστηκε ο χιτώνας του Ηρακλή.

Είναι αλήθεια πως το συγκεκριμένο λουλούδι έχει μία τοξίνη η οποία αν έρθει σε επαφή με το δέρμα μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδα.

Παρ’ όλα αυτά, το πανέμορφο αυτό λουλουδι ειναι ανάρπαστο στην Ολλανδία και την Γερμανία, απ’ όπου αποστέλλεται σε ολόκληρο τον κόσμο αφού τα προτιμούν ιδιαίτερα να νέα ζευγάρια ως λουλούδια στολισμού στο γάμο τους.

Νεραγκούλα: Το ελληνικό λουλούδι που αξίζει χρυσάφι το ξέρουμε από την αρχαία Ελλάδα όμως οι Τούρκοι προσπαθούν να το κλέψουν

Και εδώ είναι που μπλέκονται οι Τούρκοι.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα το λουλούδι νεραγκούλα παράγεται μόνο στην Τουρκία ενώ καλλιεργείται κυρίως στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Το συγκεκριμένο λουλούδι είναι ένα… χρυσωρυχείο από μόνο του, καθώς ένα κλαδί κάνει από δύο έως πέντε τουρκικές λίρες και κάθε στρέμα μπορεί να δώσει 150.000 κλαδιά δηλαδή από 15.000 έως 38.000 ευρώ ανάλογα με την τιμή του κλαδιού.

Βέβαια αν διαβάσει κανείς καλά το τουρκικό δημοσίευμα θα διαπιστώσει ότι οι Τουρκοι αναφέρουν πως το συγκεκριμένο λουλούδι καλλιεργείται εδώ και 20 χρόνια στην Τουρκία.

Τα υπόλοιπα χιλιάδες χρόνια είναι αυτοφυές λουλούδι της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Εκατομμύρια είδαν τον χάρτη που τρέμει η Άγκυρα – Το χτύπημα Μακρον στον Ερντογάν που θα θυμάται χρόνια

ΑΕΚ: Κι όμως! Πάει πίσω αυτή η μεταγραφή

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νεραγκούλα: Το ελληνικό λουλούδι που αξίζει χρυσάφι το ξέρουμε από την αρχαία Ελλάδα όμως οι Τούρκοι προσπαθούν να το κλέψουν». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ