Αρχική » Viral

Ο Ερντογάν και η «Συμμορία των Πέντε» που παίρνουν όλα τα δημόσια έργα

Αυτοί οι επιχειρηματίες κέρδισαν διαγωνισμούς αξίας 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων για έργα υποδομών μεταξύ 2017 και 2021.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Διεθνή Viral
Ο Ερντογάν και η «Συμμορία των Πέντε» που παίρνουν όλα τα δημόσια έργα

Ο Ερντογάν και η «Συμμορία των Πέντε» φίλων του επιχειρηματιών που παίρνουν όλα τα δημόσια έργα εδώ και χρόνια.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρέτεινε τις μισθώσεις 18 λιμανιών της Τουρκίας στις φιλοκυβερνητικές εταιρείες που τα κατέχουν, χωρίς να κάνει διαγωνισμούς, ώστε, σύμφωνα με το nordicmonitor.com να προετοιμαστεί για την πιθανότητα μίας ήττας στις εκλογές.

«Σε μια σκανδαλώδη κίνηση, την περασμένη εβδομάδα ψηφίστηκε στο τουρκικό κοινοβούλιο νομοσχέδιο που επιτρέπει την επέκταση των συμβάσεων μίσθωσης 18 θαλάσσιων λιμένων που λειτουργούν από ιδιωτικές εταιρείες χωρίς νέους διαγωνισμούς», σημειώνεται.

Ο Ερντογάν και η «Συμμορία των Πέντε» που παίρνουν όλα τα δημόσια έργα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ «οι ευνοούμενες εταιρείες θα έχουν επιπλέον περίοδο έως και 19 ετών για τη λειτουργία των λιμανιών».

«Αξιοσημείωτο είναι ότι οι ιδιωτικές εταιρείες που θα επωφεληθούν από τον νέο νόμο ανήκουν σε επιχειρηματίες του στενού κύκλου του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα διεξαγάγει αμφισβητούμενη προεδρική εκστρατεία το 2023», σημειώνεται.

Ανάμεσα στις εταιρείες που ευνοούνται είναι και πέντε επιχειρηματίες που αναφέρονται από την τουρκική αντιπολίτευση ως η «Συμμορία των Πέντε».

Αυτοί οι επιχειρηματίες κέρδισαν διαγωνισμούς αξίας 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων για έργα υποδομών, μεταξύ 2017 και 2021, που αποτελούν το 30 τοις εκατό του συνόλου των διαγωνισμών που πραγματοποιήθηκαν για κρατικά έργα στην Τουρκία. Οι υπόλοιποι δημόσιοι διαγωνισμοί έχουν μοιραστεί σε 20.851 εταιρείες.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Το μυστήριο με τέσσερα τουρκικά Airbus A340-300 που πήγαν στο Ιράν

Τουρκία: Υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης ο Ερντογάν – Δείτε γιατί

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Ερντογάν και η «Συμμορία των Πέντε» που παίρνουν όλα τα δημόσια έργα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ