Αρχική » Viral

Προέβλεψε ο Λεονάρντο ντα Βίντσι το τέλος του κόσμου; Πότε θα ξεκινήσει;

Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι προέβλεψε το τέλος του κόσμου και τοποθέτησε στοιχεία για την ημερομηνία του στον Μυστικό Δείπνο.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Viral
Λεονάρντο ντα Βίντσι

Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο διαπρεπής Ιταλός καλλιτέχνης, επιστήμονας, εφευρέτης, αρχιτέκτονας και φιλόσοφος, άφησε πίσω του ένα σημαντικό έργο που ακόμα και σήμερα, τραβά την προσοχή. Μία ερευνητής, η Sabrina Sforza Galitzia, πιστεύει ότι ο ντα Βίντσι προέβλεψε ακόμη και το τέλος του κόσμου και τοποθέτησε στοιχεία για την ημερομηνία του στην τοιχογραφία που απεικονίζει τον Μυστικό Δείπνο.

Η ασυνήθιστη πληροφορία, που φέρεται να είναι κρυμμένη στην τοιχογραφία «Μυστικός Δείπνος» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, παρατηρήθηκε το 2010 από την ερευνήτρια του Βατικανού Sabrina Sforza Galitzia. Η αμερικανική υπηρεσία IFL Science υποστηρίζει τον ισχυρισμό της. Η ερευνήτρια πιστεύει ότι έχει αποκρυπτογραφήσει το «μαθηματικό και αστρολογικό» αίνιγμα που υποτίθεται ότι έκρυψε ο Ντα Βίντσι στον πίνακα του. Η Galitzia εστίασε στην ανάλυση του χώρου του λεγόμενου lunettes, δηλαδή ένα μικρό θησαυροφυλάκιο κομμένο στον κύριο θόλο, που βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα του πίνακα πάνω από το παράθυρο.

Η Galitzia ισχυρίζεται ότι κατανόησε τον κώδικα ντα Βίντσι

Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι έκρυψε πληροφορίες για το τέλος του κόσμου, που θα προκληθεί από μια παγκόσμια πλημμύρα. Πρόβλεψε ότι θα ξεκινήσει στις 21 Μαρτίου 4006 και θα τελειώσει την 1η Νοεμβρίου του ίδιου έτους. Σύμφωνα με την Galitzia, ο καλλιτέχνης πίστευε ότι θα ήταν «μια νέα αρχή για την ανθρωπότητα». Ωστόσο, η ίδια δεν εξήγησε πώς έλυσε το υποτιθέμενο μυστήριο. Για το λόγο αυτό, οι ισχυρισμοί της γίνονται δεκτοί από τον κόσμο της επιστήμης με μεγάλο σκεπτικισμό.

Υπάρχει ένας κώδικας ντα Βίντσι – απλώς δεν είναι αυτός που ο Νταν Μπράουν έκανε δημοφιλή, ανέφερε η Sabrina Sforza Galitzia το 2010.

Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι προς το τέλος της ζωής του άρχισε να δείχνει αυξημένο ενδιαφέρον για τα αποκαλυπτικά οράματα του κόσμου, όπως υπενθυμίζει το IFL Science. Μερικοί ιστορικοί πιστεύουν μάλιστα ότι είχε εμμονή με τον θάνατο και την καταστροφή. Αυτό αποτυπώθηκε στα σκίτσα που δημιούργησε, δείχνοντας μεταξύ άλλων, φωτιές που πέφτουν από τον ουρανό ή θάλασσες να βράζουν.

Η αμερικανική υπηρεσία εφιστά επίσης την προσοχή στα σχέδια που δημιούργησε ο ντα Βίντσι και απεικονίζουν γεγονότα που θα μπορούσε να παρατηρήσει κατά τη διάρκεια της ζωής του, π.χ. καταιγίδες ή σεισμούς. Ωστόσο, οι ιστορικοί δεν έχουν επιβεβαιώσει αυτή τη θέση. Πιο αξιόπιστη είναι η εξήγηση του Μάρτιν Κλέιτον στο BBC ότι τα σκίτσα «δείχνουν την επίγνωση του Ντα Βίντσι για την εφήμερη φύση της ανθρωπότητας και ότι τελικά τα πάντα θα καταστραφούν».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Προέβλεψε ο Λεονάρντο ντα Βίντσι το τέλος του κόσμου; Πότε θα ξεκινήσει;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ