Αρχική » Viral

Σεισμός στην Τουρκία: Οι εντυπωσιακές λάμψεις στον ουρανό λίγα δευτερόλεπτα πριν τους σεισμούς

Να σημειωθεί πως από τους σεισμούς πάνω από 35.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Τουρκία και την Συρία.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Διεθνή Viral
Σεισμός στην Τουρκία: Δεν πίστευαν στα μάτια τους όσοι είδαν το σημείο που ράγισε ο τοίχος - Χώρισε στα δύο η Τουρκία στο Κουρδιστάν

Σεισμός στην Τουρκία: Οι εντυπωσιακές λάμψεις στον ουρανό λίγα δευτερόλεπτα πριν τους σεισμούς καταγράφηκαν σε κάμερα ασφαλείας.

Λίγα μόλις δευτερόλεπτα πριν τους δολοφονικούς σεισμούς 7,7 και 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφηκαν σε κάμερα ασφαλείας στο Καχραμανμαράς περίεργες λάμψεις στον ουρανό.

Στο βίντο φαίνονται οι λάμψεις και μετά γίνεται αντιληπτή η έκταση των καταστροφικών σεισμών που οδήγησαν στο απόλυτο σκοτάδι την πόλη.

Να σημειωθεί πως από τους σεισμούς πάνω από 35.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Τουρκία και την Συρία.

Να σημειωθεί πως οι λάμψεις αυτές ονομάζονται «φώτα σεισμού» και σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι αποτέλεσμα της τεράστιας τριβής που συμβαίνει στον φλοιό της γης.

Συνολικά πάνω από 50.000 κτίρια έπεσαν ή είναι έτοιμα να πέσουν, αποτέλεσμα των δύο σεισμικών δονήσεων μεγέθους 7,7 και 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αρχών οι 2.000 κατασκευαστικές εταιρείες στην Τουρκία που διαθέτουν τα κατάλληλα μηχανήματα θα χρειαστούν πάνω από έναν χρόνο συνεχόμενης εργασίας για να απομακρύουν τα μπάζα.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήχθη στο Ντιγιαρμπακίρ, το οποίο επλήγη από τους σεισμούς με επίκεντρο το Καχραμανμαράς, ελήφθησαν δείγματα από τα κτίρια που κατέρρευσαν.

Όσον αφορά τα δείγματα που ελήφθησαν από το Τμήμα Κατασκευής της Σχολής Μηχανικών, γράφει το milliyet.com, η λάσπη που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή τους μεταφέρθηκε από την κοίτη ενός ρέματος «χωρίς να έχει κοσκίνισμα» ενώ η ποσότητα του τσιμέντου «ήταν πολύ χαμηλή».

Διαβάστε επίσης:

Βιβλική καταστροφή στην Τουρκία – 2.000 κατασκευαστικές εταιρείες για έναν χρόνο θα μαζεύουν μπάζα

Ολυμπιακός: Το ειδικό πρόγραμμα για να πετάει στα play off

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεισμός στην Τουρκία: Οι εντυπωσιακές λάμψεις στον ουρανό λίγα δευτερόλεπτα πριν τους σεισμούς». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ