Αρχική » Viral

Τουρκία: Βρήκαν χρυσάφι στα φρούτα του Δράκου κοντά στο Καστελόριζο

Τα συγκεκριμένα φρούτα αγοράζονται από εστιατόρια και ξενοδοχεία της περιοχής.

Διονύσης Αντωνέλλος Viral
Τουρκία: Βρήκαν χρυσάφι στα φρούτα του Δράκου κοντά στο Καστελόριζο

Τουρκία: Βρήκαν χρυσάφι στα φρούτα του Δράκου κοντά στο Καστελόριζο και τα πουλούν σε τιμές που δεν αγγίζονται.

Αν και η περιοχή της Αττάλειας της Τουρκίας είναι γνωστή για τα ξενοδοχεία της και την έντονη τουριστική της κίνηση, εκεί υπάρχουν εκτάσεις που καλλιεργούνται φρούτα, τροπικά φρούτα και λαχανικά.

Ανάμεσα στα τροπικά φρούτα που καλλιεργούνται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή με μεγάλη επιτυχία είναι και το φρούτο του δράκου.

«Το φρούτο του δράκου είναι ένα πολυετές φυτό. Δεν χρειάζονται έξοδα ηλιακής ενέργειας, ντίζελ και λιπασμάτων και είναι απόλυτα ανθεκτικό στη βιολογική σίτιση. Δεν παράγει κανένα προϊόν τα δύο πρώτα χρόνια. Ξεκινάτε να αγοράζετε προϊόντα τον τρίτο χρόνο», ανέφερε στην τουρκική Cumhuriyet, ο τοπικος Τούρκος παραγωγός Γκιουλού Γκιουρλέρ.

«Συνιστάται η κατανάλωση μισού φρούτου την ημέρα. Οι διαβητικοί ασθενείς μπορούν εύκολα να το καταναλώσουν καθώς δεν είναι πλούσιο σε ζάχαρη. Το φύτεψα γιατί είναι γιατρειά σε πολλές ασθένειες», είπε.

«Πουλήσαμε τα πρώτα μας φρούτα για 120 TL ανά τεμάχιο. Τώρα πουλάμε το βάρος του για 100 TL. Στόχος μας είναι να αγοράσουμε περισσότερους από 10 τόνους φρούτων στο τέλος της σεζόν», πρόσθεσε.

Τα συγκεκριμένα φρούτα αγοράζονται από εστιατόρια και ξενοδοχεία της περιοχής.

Το φρούτο του δράκου ή δρακόγια είναι η ονομασία των καρπών αρκετών κάκτων και είναι δημοφιλές στην Νοτιοανατολική Ασία.

Λέγεται επίσης φρούτο δράκος (dragon fruit) ή Πιτάγια (Pitaya), λόγω της εξωτερικής του επιφάνειας που θυμίζει τις φολίδες του δράκου, διαβάζουμε στο wikipedia.org.

Καταναλώνεται ως φρούτο, τσάι, ή χυμός και είναι αρκετά διαδεδομένο στις περιοχές της Ινδοκίνας.

Η δρακόγια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο, βιταμίνη E και βιταμίνη C.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο ισχυρότερος στρατός στον κόσμο

«Βυθίσατε το Χόρα»: Το παρασκήνιο πίσω από την ιστορική φράση του Ανδρέα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Βρήκαν χρυσάφι στα φρούτα του Δράκου κοντά στο Καστελόριζο». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ