Αρχική » Ένοπλες Δυνάμεις

F-16: Είναι τρελό! Τα Viper γίνονται σχεδόν F-35 – Γι αυτό τρελαίνονται οι Τούρκοι

Τα νέα F-16 Viper αξιοποιούν τεχνολογία των F-22 Raptor και των F-35.

Διονύσης Αντωνέλλος Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
F-16: Είναι τρελό! Τα Viper γίνονται σχεδόν F-35 - Γι αυτό τρελαίνονται οι Τούρκοι

F-16: Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει με τα νέα Viper, αφού αποκτούν σχεδόν δυνατότητες F-35 με το νέο ραντάρ τους.

«Τον περασμένο μήνα, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και η Northrop Grumman ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση μιας σημαντικής προσπάθειας εκσυγχρονισμού που οδήγησε σε 72 μαχητικά αεροσκάφη της Air National Guard Block 30 F-16C Viper να αποκτήσουν ισχυρά νέα ραντάρ AN/APG-83 με ενεργή ηλεκτρονική σάρωση συστοιχίας», γράφει το έγκυρο thedrive.com.

Έτσι, παγκοσμίως, τα F-16 Vipers, αναμένεται να αποκτήσουν τα ίδια ραντάρ, τα οποία είναι επίσης γνωστά ως Scalable Agile Beam Radar (SABR).

Η Northrop Grumman ξεκίνησε για πρώτη φορά την ανάπτυξη του AN/APG-83 πριν από περισσότερο από μια δεκαετία ενώ η εταιρεία έχει ενσωματώσει το ραντάρ AESA AN/APG-80 για τα F-16E/F των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Μάλιστα για την βελτίωση των ραντάρ των Viper αξιοποιήθηκε η τεχνολογία των ραντάρ των F-22 Raptor και των F-35.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο κώδικας του λογισμικού του ραντάρ των Viper είναι περίπου 95% ίδιος με αυτόν των F-35.

«Είναι το πιο κοντινό πράγμα που μπορεί να φτάσει ένα F-16 στην απόδοση του F-35 εντός των περιορισμών του τζετ», ανέφερε ο διευθυντής του συγκεκριμένου προγράμματος, Μαρκ Ρόσι.

Τα ραντάρ AESA προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα όσον αφορά την ταχύτητα εντοπισμού των στόχων και την εμβέλεια στην οποία μπορούν να εντοπιστούν αυτές οι απειλές ενώ παράγουν εικόνες υψηλής ανάλυσης για την αναγνώριση του στόχου.

Τα νέα Viper θα έχουν και δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου κατά αεροσκάφών, πυραύλων και άλλα συστήματα.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Οι Τούρκοι θέλουν να πάρουν και αυτοί Rafale – Δίνουν τρελά λεφτά στους Γάλλους

Το «Σισμίκ» στο Αιγαίο: Από το «να βαρέσετε πρώτοι» στο «mea culpa»
Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «F-16: Είναι τρελό! Τα Viper γίνονται σχεδόν F-35 – Γι αυτό τρελαίνονται οι Τούρκοι». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ