Αρχική » Viral

Βγάζουν μάτια στην Ουκρανία τα αυτοκινούμενα γερμανικά Α/Α Gepard που ξίνιζαν στην Ελλάδα

Το Gepard έχει αποδειχθεί ένα από τα πιο αποτελεσματικά συστήματα για την αναχαίτιση drone μεγάλου βεληνεκούς.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Διεθνή Viral
Βγάζουν μάτια στην Ουκρανία τα αυτοκινούμενα γερμανικά Α/Α Gepard που ξίνιζαν στην Ελλάδα

Βγάζουν μάτια στην Ουκρανία κατά των drone τα αυτοκινούμενα γερμανικά Α/Α Gepard της KMW που ξίνιζαν στην Ελλάδα.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, η Bundeswehr ανέλαβε να εξοπλιστεί με αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό πυροβόλο, προκειμένου να ενισχύσει τη στενή προστασία των τεθωρακισμένων και μηχανοποιημένων μονάδων της έναντι σοβιετικών μαχητικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων.

Έτσι γεννήθηκε το Flakpanzer Gepard, το οποίο φέρει σε ένα σασί τανκ Leopard έναν πυργίσκο οπλισμένο με δύο πυροβόλα Oerlikon 35mm, ραντάρ Pulsed Doppler S-band, καθώς και ένα ηλεκτρο-οπτικό σύστημα παρατήρησης που του παρέχει εκτεταμένες δυνατότητες εμπλοκής και ανίχνευσης, μεταξύ άλλων εναντίον στόχων αργής κίνησης ή χαμηλών διαστάσεων και σε περιβάλλον ηλεκτρονικού πολέμου.

Βγάζουν μάτια στην Ουκρανία τα αυτοκινούμενα Α/Α Gepard που ξίνιζαν στην Ελλάδα

Ενώ στην αρχή της ουκρανικής σύγκρουσης, τα αντιαεροπορικά συστήματα όπως το Gepard έμοιαζαν να ανήκουν στο παρελθόν, γράφει το γαλλικό meta-defense.fr, «έγιναν στην πορεία ένα από τα σύμβολα της ουκρανικής αντίστασης» αν μόνο τριάντα από αυτά τα συστήματα έχουν παραδοθεί στο Κίεβο από τη Rheinmetall.

Το Gepard έχει αποδειχθεί ένα από τα πιο αποτελεσματικά συστήματα για την αναχαίτιση ρωσικών πυραύλων κρουζ, αλλά κυρίως για την καταστροφή των ιρανικών Shahed-136 μεγάλου βεληνεκούς.

Το γερμανικό αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό πυροβόλο είναι ικανό να ανιχνεύει, να καταδιώκει και να καταστρέψει τα Shahed-136 σε απόσταση 3 χιλιομέτρων, την ώρα που ένας αντιαεροπορικός πύραυλος ξεπερνά σε κόστος τα 300.000 δολάρια.

Να σημειωθεί πως για τα Gepard οι Γερμανοί είχαν ενημερώσει και την Ελλάδα αναφορικά με την πιθανή διάθεσή τους, όμως οι εξελίξεις στην ρωσο-ουκρανική σύγκρουσή και η όχι και τόσο… ζεστή αντίδραση της Αθήνας τα οδήγησαν στην Ουκρανία, με την Ελλάδα να καταλήγει στα γερμανικά Marder.

Διαβάστε επίσης:

Τα drone μεγάλης εμβέλειας του Ιράν κλέβουν την παράσταση από τα τουρκικά Bayraktar

Survivor spoiler αποχώρηση 23/2: ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Αυτός αποχωρεί!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βγάζουν μάτια στην Ουκρανία τα αυτοκινούμενα γερμανικά Α/Α Gepard που ξίνιζαν στην Ελλάδα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ