Αρχική » Viral

Τα drone μεγάλης εμβέλειας του Ιράν κλέβουν την παράσταση από τα τουρκικά Bayraktar

Με μόλις 20.000 δολάρια το ένα κάνουν τεράστια ζημιά σε έως και 2.500 χλμ μακριά.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ελληνοτουρκικά Διεθνή Viral
Τα drone μεγάλης εμβέλειας του Ιράν κλέβουν την παράσταση από τα τουρκικά Bayraktar

Τα drone μεγάλης εμβέλειας του Ιράν κλέβουν την παράσταση από τα τουρκικά Bayraktar στην Ουκρανία.

Τα μεταφερόμενα πυρομαχικά η drone αυτοκτονίας, είχαν ήδη επιδείξει την αποτελεσματικότητά τους σε πολλά πεδία μάχης στο παρελθόν, ιδιαίτερα το 2020 κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάς.

Ωστόσο, η άφιξη του drone Shahed 136 στην ουκρανική σύγκρουση, γράφει το γαλλικό meta-defense.fr σηματοδότησε μια βαθιά αλλαγή στη χρήση αυτού του τύπου όπλου, το οποίο τώρα χρησιμοποιείται όχι για να χτυπήσει κοντινούς στρατιωτικούς στόχους, αλλά υποδομές και πολιτικούς στόχους σε όλη την Ουκρανία.

«Παραδοσιακά, αυτή η αποστολή ανατίθεται σε πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους, καθώς και σε μαχητικά αεροσκάφη», τονίζεται.

Τα drone μεγάλης εμβέλειας του Ιράν κλέβουν την παράσταση από τα τουρκικά Bayraktar

Το ιρανικό Shahed 136 κοστίζει μόνο 20.000 δολάρια ανά μονάδα, ενώ επιτρέπει την επίτευξη στόχων σε εμβέλεια σχεδόν 2.500 χλμ.

Επιπλέον, είναι δύσκολο να εντοπιστεί και να αναχαιτιστεί, συμπεριλαμβανομένων των προηγμένων αντιαεροπορικών συστημάτων, ενώ οι πύραυλοι που χρησιμοποιούνται για μία τέτοια αναχαίτιση κοστίζουν 10 με 30 φορές την τιμή του επιδιωκόμενου στόχου.

«Το Shahed 136, όπως όλα τα drones της οικογένειάς του, απέχει πολύ από το να είναι πολύ προηγμένο, γεγονός που εξηγεί το πολύ χαμηλό κόστος του. Αλλά ο αριθμός και η εμβέλειά τους επιτρέπουν στους Ρώσους σχεδιαστές να επιτίθενται ταυτόχρονα και από πολλές οπτικές γωνίες στον ίδιο στόχο, ακόμη και να αμυνθούν», αναφέρεται από τους Γάλλους.

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται μήνυση κατά Ερντογάν για τους νεκρούς από τους σεισμούς στην Τουρκία;

Μαρσέλο: Μεγάλη μπάλα παίζει τελικά η γυναίκα του – Και δεν της φαίνονταν

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τα drone μεγάλης εμβέλειας του Ιράν κλέβουν την παράσταση από τα τουρκικά Bayraktar». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ