Αρχική » Διεθνή

Άρματα μάχης εισήλθαν στη Λωρίδα της Γάζας. Νυχτερινή δράση κατά της Χαμάς

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας τη νύχτα Τετάρτης προς Πέμπτη. Οι στόχοι ήταν εγκαταστάσεις που ανήκαν σε μαχητές της Χαμάς, κυρίως αντιαρματικοί εκτοξευτές. Μετά την αποστολή, οι δυνάμεις του IDF επέστρεψαν στη χώρα και ανέφεραν την επιτυχία της επιχείρησης. Το Ισραήλ ετοιμάζεται βήμα-βήμα για χερσαία εισβολή στη Γάζα. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει εκατοντάδες θανάτους και κλιμάκωση της σύγκρουσης

Μιχάλης Ιακώβου Featured Διεθνή
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας τη νύχτα Τετάρτης προς Πέμπτη. Οι στόχοι ήταν εγκαταστάσεις που ανήκαν σε μαχητές της Χαμάς, κυρίως αντιαρματικοί εκτοξευτές. Μετά την αποστολή, οι δυνάμεις του IDF επέστρεψαν στη χώρα και ανέφεραν την επιτυχία της επιχείρησης. Το Ισραήλ ετοιμάζεται βήμα-βήμα για χερσαία εισβολή στη Γάζα. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει εκατοντάδες θανάτους και κλιμάκωση της σύγκρουσης

Τη νύχτα από Τετάρτη προς Πέμπτη, ο ισραηλινός στρατός έκανε επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας. Η διοίκηση έστειλε τανκς, τεθωρακισμένα οχήματα και πεζικό στη μάχη. Οι δυνάμεις του IDF* επιτέθηκαν σε τρομοκρατικές εγκαταστάσεις της Χαμάς στα βόρεια της Λωρίδας, καταστρέφοντας, μεταξύ άλλων, αντιαρματικούς εκτοξευτές και υποδομές που ανήκουν σε μαχητικά.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, στόχος ήταν να καταστραφούν τα σημεία από τα οποία εκτοξεύονταν αντιαρματικοί πύραυλοι προς το Ισραήλ. Αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για χερσαία εισβολή και σκοπεύει να επέμβει στην περιοχή που ανήκει στους Παλαιστίνιους.

Όλα δείχνουν ότι τελικά θα πραγματοποιηθεί η εξαγγελθείσα επίθεση.

Ισραηλινά τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα εισήλθαν στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά ήταν μια ενέργεια που έγινε σαν απρόβλεπτη. Προς το παρόν, οι ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζονται για πλήρη εισβολή στις περιοχές που ανήκουν στους Παλαιστίνιους. Οι περιοχές αυτές εξακολουθούν να αποτελούν καταφύγιο για τους τρομοκράτες της Χαμάς και για τους περίπου 220 ανθρώπους που απήγαγαν από το Ισραήλ. Η μοίρα των ομήρων είναι κρίσιμη.

Μετάφραση άρθρου X: Οι δυνάμεις του IDF υπό τη διοίκηση της Ταξιαρχίας Givati ​​πραγματοποίησαν απόψε στοχευμένη επιδρομή με άρματα μάχης στο έδαφος της βόρειας Λωρίδας της Γάζας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της περιοχής για τα επόμενα στάδια μάχης.
Στο πλαίσιο της δραστηριότητας, οι δυνάμεις εντόπισαν και επιτέθηκαν σε πολλούς τρομοκράτες, κατέστρεψαν υποδομές τρομοκρατών, αντιαρματικές θέσεις και πραγματοποίησαν εργασίες για την οργάνωση της περιοχής.
Τα στρατεύματα εγκατέλειψαν την περιοχή στο τέλος της αποστολής

Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν ότι η εισβολή δεν θα πραγματοποιηθεί εάν η Χαμάς απελευθερώσει τους απαχθέντες πολίτες και στρατιώτες. Οι τρομοκράτες δεν έχουν καμία πρόθεση να συμφιλιωθούν και έχουν απελευθερώσει μέχρι στιγμής καμιά δεκαριά άτομα.

Η συγκέντρωση των στρατιωτών του IDF ήταν μόνο ένα μέρος της προετοιμασίας για την εισβολή. Εγκαταστάσεις στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας που θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για άρματα μάχης και οι οποίες εντοπίστηκαν από αναγνωρίσεις καταστράφηκαν. Οι IDF επιτέθηκαν από το βορρά, στέλνοντας πεζικό, άρματα μάχης και βαρύ εξοπλισμό σε δράση. Όλα επιτηρούνταν από μαχητικά drones που συνέβαλαν στην καταστροφή των εχθρικών υποδομών.

Το επόμενο στάδιο δράσης μπορεί να είναι μια χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Ισραήλ σε πόλεμο με τη Χαμάς, ο αριθμός των νεκρών συνεχίζει να αυξάνεται

Από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, ο πόλεμος πήρε φωτιά. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να εξαπολύσουν χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία βρίσκεται υπό συνεχή βομβαρδισμό. Οι τρομοκράτες εξοντώθηκαν, αλλά ο στόχος του IDF και των αρχών της χώρας είναι η πλήρης εξόντωση της Χαμάς. Το αποτέλεσμα είναι να πεθαίνουν αθώοι άνθρωποι, πολίτες και παιδιά.

Χτυπάμε τους εχθρούς μας με μεγάλη δύναμη. Χθες, κατά τη διάρκεια των επιθέσεων μας στη Λωρίδα της Γάζας, καταφέραμε στον εχθρό το πιο σκληρό πλήγμα που έχει υποστεί μέσα σε μια μέρα, δήλωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Συγκλονίζει η έκβαση των ισραηλινοπαλαιστινιακών μαχών που ξέσπασαν στις 7 Οκτωβρίου μετά την επίθεση της Χαμάς στη συνοριακή ζώνη . Από την πλευρά του Ισραήλ, έως και 1.400 άνθρωποι σκοτώθηκαν και σχεδόν έξι χιλιάδες τραυματίστηκαν. Ο αριθμός των θυμάτων από την παλαιστινιακή πλευρά είναι σχεδόν έξι χιλιάδες. Τουλάχιστον 17.000 τραυματίστηκαν.

*IDF: Israel Defence Forces

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πάγωσε ο Ερντογάν: Και οι Γάλλοι στέλνουν φρεγάτες στην Ανατολική Μεσόγειο μετά τους Αμερικανούς – Bλέπουν ένταση οι ειδικοί

Ρώσοι: Βασική φιλοδοξία της Τουρκίας δεν είναι ο παντουρκισμός αλλά ο πανοθωμανισμός

 

ΠΗΓΕΣ: O2, Times of Israel

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άρματα μάχης εισήλθαν στη Λωρίδα της Γάζας. Νυχτερινή δράση κατά της Χαμάς». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μιχάλης Ιακώβου

Γράφω για τεχνολογία και θέματα πληροφορικής, επικαιρότητας και ιστορίας. Προσπαθώ να παραβάλλω τα θέματά μου αντικειμενικά και πάντα για την βοήθεια του αναγνώστη. Δίνω την είδηση, χωρίς να παίρνω μέρος ή να προβάλω προσωπικά σχόλια. Είμαι φανατικός με την Ιστορία. Όποιος δεν ξέρει την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να κάνει τα ίδια λάθη.

ΣΧΟΛΙΑ