Αρχική » Γεωστρατηγική

Πάγωσε ο Ερντογάν: Και οι Γάλλοι στέλνουν φρεγάτες στην Ανατολική Μεσόγειο μετά τους Αμερικανούς – Bλέπουν ένταση οι ειδικοί

Τι λένε οι Γάλλοι αλλά τι πιστεύεται.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Γεωστρατηγική Διεθνή
Πάγωσε ο Ερντογάν: Και οι Γάλλοι στέλνουν φρεγάτες στην Ανατολική Μεσόγειο μετά τους Αμερικανούς

Πάγωσε ο Ερντογάν καθώς και οι Γάλλοι στέλνουν φρεγάτες στην Ανατολική Μεσόγειο μετά τους Αμερικανούς.

Ένα γαλλικό Mistral (το «Tonnerre») αναχώρησε το βράδυ της Τετάρτης από το λιμάνι της Τουλόν με προορισμό την Ανατολική Μεσόγειο όπου θα συναντήσει δύο γαλλικές φρεγάτες που βρίσκονται ήδη στην περιοχή (την FREMM «Alsace», με δυνατότητες άμυνας περιοχής και τη La Fayette «Surcouf»).

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αίγυπτο, ότι η Γαλλία επρόκειτο να στείλει ένα στρατιωτικό σκάφος στη Γάζα για να «υποστηρίξει τα νοσοκομεία» που στερούνται ηλεκτρικού ρεύματος λόγω έλλειψης καυσίμων.

Πάγωσε ο Ερντογάν: Και οι Γάλλοι στέλνουν φρεγάτες στην Ανατολική Μεσόγειο μετά τους Αμερικανούς

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των επιθετικών ελικοπτέρων Tiger στο Tonnerre, το Naval News πιστεύει ότι αυτή η ανάπτυξη δεν είναι αποκλειστικά για ανθρωπιστικούς σκοπούς. Το σκάφος θα μπορούσε να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην εκκένωση των Γάλλων πολιτών εάν παραστεί ανάγκη.

«Η παρουσία πλοίων του δυτικού πολεμικού ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο αυξάνεται και τα νερά γύρω από το νησί της Κύπρου πρόκειται να απασχολήσουν πολύ», σημειώνει το navalnews.com.

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Ford CSG βρίσκεται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογειου ενώ το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στέλνει και ένα δεύτερο αεροπλανοφόρο, το USS Dwight D. Eisenhower που και αυτό κατευθύνεται προς την Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Η τεράστια ήττα του Ερντογάν στο εσωτερικό της χώρας – Σκασμένος που τον έκαναν πέρα

Ρώσοι: Βασική φιλοδοξία της Τουρκίας δεν είναι ο παντουρκισμός αλλά ο πανοθωμανισμός

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πάγωσε ο Ερντογάν: Και οι Γάλλοι στέλνουν φρεγάτες στην Ανατολική Μεσόγειο μετά τους Αμερικανούς – Bλέπουν ένταση οι ειδικοί». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ