Αρχική » Εξοπλιστικά

Η Τουρκία θέλει να απογειώσει μέσα στο 2023 το KAAN – «Έχει την ισχύ δύο F-16»!

Η Τουρκία έχει ως στόχο να απογειώσει εντός του 2023 το πρώτο δικής της κατασκευής μαχητικό «ΚΑΑΝ», το οποίο σύμφωνα με αξιωματούχους έχει την ισχύ δύο F-16

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Η Τουρκία έχει ως στόχο να απογειώσει εντός του 2023 το πρώτο δικής της κατασκευής μαχητικό «ΚΑΑΝ», το οποίο σύμφωνα με αξιωματούχους έχει την ισχύ δύο F-16

Τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της γιορτάζει η Τουρκία στις 29 Οκτωβρίου, έχοντας ως στόχο να τα… συνδυάσει με την πρώτη πτήση του μαχητικού Kaan.

Πρόκειται για το πρώτο εθνικό μαχητικό αεροσκάφος, το οποίο η γείτονα χώρα το χαρακτηρίζει από μόνη της ως μαχητικό 5ης γενιάς παρόμοιο με το F-35.

Φυσικά, η παρουσίασή του τα τέλη Ιουλίου ήταν πλήρως ενταγμένη στην προεκλογική εκστρατεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος το έφερε στο προσκήνιο μετά την «ψυχρολουσία» από τον Μενέντεζ για τα F-16.

Να σημειωθεί φυσικά πως μοιάζει κάπως το F-22, καθώς είναι ένα μεγάλο (21 μετρά μήκος) δικινητήριο stealth μαχητικό αεροσκάφος εναέριας υπεροχής 5ης γενιάς, το οποίο διαθέτει, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία ΤΑΙ, προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως πάρα πολλούς αισθητήρες, σύστημα ανίχνευσης ζημιών στη μάχη, χαμηλή ανιχνευσιμότητα, επιχειρησιακά συστήματα νέας γενιάς, στόχευση ακριβείας και εσωτερικό χώρο αποθήκευσης όπλων.

«Με αυτό το αεροσκάφος, η Τουρκία θα γίνει μία από τις πέντε χώρες που διαθέτουν αυτού του είδους τις τεχνολογίες», είχε πει ο Τούρκος πρόεδρος, έχοντας παράλληλα τάξει πως το 2030 θα πετάει με τουρκικούς κινητήρες.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως το τουρκικό μαχητικό ΚΑΑΝ φαντάζει περισσότερο ως η… πρόχειρη λύση για την Τουρκία, προσφέροντας μόνο «μόστρα» και εξωτερική εμφάνιση.

Δείτε τα όσα είπε ο Μανώλης Κωστίδης:


Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Τουρκία θέλει να απογειώσει μέσα στο 2023 το KAAN – «Έχει την ισχύ δύο F-16»!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ