Αρχική » Διεθνή

Μπαχτσελί: Θυμήθηκε την ξεχασμένη επίθεση στο Αιγαίο στις 2 Οκτωβρίου 1992 σε τουρκικό αντιτορπιλικό και τον θάνατο πέντε Τούρκων – Πώς την συνδέει με το σήμερα

«Η ιστορία κάποτε θα κρίνει τους τρομοκράτες και αυτούς που πυροβόλησαν τα τουφέκια», είπε.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Διεθνή Viral
Μπαχτσελί: Θυμήθηκε την ξεχασμένη επίθεση στο Αιγαίο στις 2 Οκτωβρίου 1992 σε τουρκικό αντιτορπιλικό και τον θάνατο πέντε Τούρκων - Πώς την συνδέει με το σήμερα

Μπαχτσελί: Θυμήθηκε την ξεχασμένη επίθεση στο Αιγαίο στις 2 Οκτωβρίου 1992 σε τουρκικό αντιτορπιλικό από αμερικανικό πολεμικό πλοίο και τον θάνατο πέντε Τούρκων.

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του ζήτησε την διαμεσολάβηση Τούρκων στρατιωτών, το συντομότερο δυνατό, στη Γάζα ενώ εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του σε τραγικό περιστατικό που έγινε στο Αιγαίο το 1992.

«Ποτέ δεν ξεχάσαμε το περιστατικό του TCG Muavenet. Είναι πονηρή τακτική να λένε ότι οι ΗΠΑ που επιτέθηκαν στο μη επανδρωμένο μας αεροσκάφος είναι μαζί μας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», ανέφερε ο Μπαχτσελί, ο οποίος να σημειωθεί ότι θεωρείται ο ηγέτης της υπερεθνικιστικής τουρκικών οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων.

«Η δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι είμαστε κατά της επιχείρησης της Τουρκίας στη Συρία και η επακόλουθη διαγραφή της θα πρέπει να θεωρηθεί ως συγκαλυμμένη απειλή», συμπλήρωσεο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, με φόντο το tweet του υπουργού Εξωτερικού των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, το οποίο διαγράφηκε από τον ίδιο.

Μπαχτσελί: Θυμήθηκε την ξεχασμένη επίθεση στο Αιγαίο στις 2 Οκτωβρίου 1992 σε τουρκικό αντιτορπιλικό και τον θάνατο πέντε Τούρκων – Πώς την συνδέει με το σήμερα

«Δεν θα εγκαταλείψουμε τον δίκαιο αγώνα μας. Η ιστορία κάποτε θα κρίνει τους τρομοκράτες και αυτούς που πυροβόλησαν τα τουφέκια», υπογράμμισε ο Τούρκος πολιτικός.

Να σημειωθεί ότι το περιστατικό με το τουρκικό TCG Muavenet αφορούσε στα πραγματικά πυρά αμερικανικού πολεμικού πλοίου προς το τουρκικό, με το οποίο συμμετείχαν σε άσκηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Αποτέλεσμα του πλήγματος με δύο αμερικανικούς πυραύλους ήταν ο θάνατος πέντε Τούρκων.

Τότε οι Τούρκοι είχαν υποστηρίξει πως δεν έγινε κατά λάθος το χτύπημα στο τουρκικό πλοίο ενώ ζήτησαν αποζημίωση από τις ΗΠΑ, οι οποίες δώρισαν ένα πολεμικό πλοίο στην Τουρκία το 1997 ως αποζημίωση και φιλική ενέργεια.

Τώρα ο Μπαχτσελί συνδέει αυτό το περιστατικό με την κατάρριψη τουρκικού drone από τους Αμερικανούς στη Συρία.

Διαβάσε επίσης:

Ισραήλ: Οι Ισραηλινοί ετοιμάζονται για κάτι πολύ μεγάλο – Ποια οδηγία έδωσαν στους πολίτες

Η Ελλάδα σε συνομιλίες για την αγορά έως και 49 Black Hawks από τη Sikorsky – Πότε παίρνει τα πρώτα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μπαχτσελί: Θυμήθηκε την ξεχασμένη επίθεση στο Αιγαίο στις 2 Οκτωβρίου 1992 σε τουρκικό αντιτορπιλικό και τον θάνατο πέντε Τούρκων – Πώς την συνδέει με το σήμερα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ