Αρχική » Διεθνή

Covid-19: Έκρηξη των μολύνσεων στην Κίνα – Ποιο είναι το φάρμακο που ψάχνουν σαν τρελοί οι Κινέζοι

«Ο αριθμός των ασθενών είναι πέντε έως έξι φορές μεγαλύτερος από το κανονικό και η μέση ηλικία τους έχει αυξηθεί σημαντικά».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Διεθνή Viral
Covid-19: Έκρηξη των μολύνσεων στην Κίνα - Ποιο είναι το φάρμακο που ψάχνουν σαν τρελοί οι Κινέζοι

Covid-19: Έκρηξη των μολύνσεων στην Κίνα μετά το τέλος της πολιτικής «μηδενικών κρουσμάτων Covid».

Το κύμα νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Κίνα είναι ιδιαίτερα αυξημένο, ειδικά μεταξύ των ηλικιωμένων ατόμων, των οποίων το ποσοστό εμβολιασμού είναι χαμηλό, γράφει η latribune.fr.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους Γάλλους, το κινεζικό σύστημα υγείας είναι κοντά στον κορεσμό.

«Οι αρχές παραμένουν ασαφείς σχετικά με τα μέτρα που σκοπεύουν να εφαρμόσουν για τον περιορισμό της πανδημίας ενώ ανέστειλαν τη δημοσίευση του ημερήσιου δελτίου για τον αριθμό των κρουσμάτων μόλυνσης και θανάτου» σημειώνεται.

Covid-19: Έκρηξη των μολύνσεων στην Κίνα

«Ο αριθμός των ασθενών είναι πέντε έως έξι φορές μεγαλύτερος από το κανονικό και η μέση ηλικία των ασθενών έχει αυξηθεί σημαντικά για να ξεπεράσει τα 70 χρόνια σε διάστημα μιας εβδομάδας», ανέφερε σύμφωνα με το Reuters η Σόνια Ζουτάρ – Μπουρό, γιατρός στο νοσοκομείο Raffles στο Πεκίνο.

«Οι περισσότεροι ασθενείς δεν έχουν εμβολιαστεί», υπογράμμισε η γαλλικής καταγωγής ιατρός.

Όπως τόνισε η Γαλλίδα γιατρός, πολλοί Κινέζοι ψάχνουν να αγοράσουν το Paxlovid, το αντιικό της Pfizer, το οποίο έχει αρχίσει να εξαντλείται.

Τα κινεζικά νοσοκομία αγωνίζονται να ξεπεράσουν τη μαζική άφιξη ασθενών, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ηλικιωμένοι με συμπτώματα Covid-19 και πνευμονία.

Παρά την 30χρονη καριέρα του στην επείγουσα ιατρική, ο Δρ Χάουαρντ Μπερνστάιν με έδρα το Πεκίνο σημείωσε ότι δεν έχει βιώσει ποτέ μια τέτοια κατάσταση. «Το νοσοκομείο είναι απλά κατακλυσμένο από όλες τις πλευρές», είπε στο Reuters.

Διαβάστε επίσης:

Έκπληξη στην Καμάλα Χάρις: Της έστειλαν 140 μετανάστες στο σπίτι της

Ερντογάν: Αποκάλυψε που θα πάει ο Ρονάλντο – Εχει είπε πληροφορίες

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Covid-19: Έκρηξη των μολύνσεων στην Κίνα – Ποιο είναι το φάρμακο που ψάχνουν σαν τρελοί οι Κινέζοι». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ