Αρχική » Διεθνή

Εφιάλτης στον παράδεισο. Επίθεση καρχαρία κοντά στην ακτή, ένας τουρίστας νεκρός

Στη Χουργκάντα ​​σημειώθηκε επίθεση καρχαρία σε δύο τουρίστες που κολυμπούσαν κοντά στην ακτή. Ο ένας από τους άνδρες κατάφερε να ξεφύγει, ο άλλος πάλεψε με το ζώο για αρκετές δεκάδες δευτερόλεπτα, αλλά δεν κατάφερε να ξεφύγει από τον χάρο.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Διεθνή
Ένας εφιάλτης στον παράδεισο για τους τουρίστες. Επίθεση καρχαρία από την ακτή, ένας νεκρός

Το άρθρο είναι για άτομα άνω των 18 ετών. Αν είστε νεότεροι, παρακαλώ μη συνεχίσετε την ανάγνωση.

Δραματικές σκηνές διαδραματίστηκαν στην παραλία της Χουργκάντα*. Δύο άνδρες κολυμπούσαν κοντά στην ακτή αγνοώντας τον κίνδυνο. Κάποια στιγμή δέχτηκαν επίθεση από έναν καρχαρία που πλησίασε τους τουρίστες. Το αρπακτικό επιτέθηκε και έσυρε τον έναν από τους τουρίστες κάτω από το νερό, ο άλλος κατάφερε να σωθεί.

Το όλο πράγμα έγινε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Οι άνδρες συνειδητοποίησαν ότι ένας καρχαρίας τους επιτίθεται και προσπάθησαν να ξεφύγουν. Ο ένας κατάφερε να κολυμπήσει μακριά, ο άλλος ξεκίνησε να δίνει έναν αγώνα για τη ζωή του. Η αναταραχή στην επιφάνεια του νερού κράτησε αρκετά δευτερόλεπτα, αλλά ο άνδρας δεν είχε καμία ελπίδα.

Όλη την κατάσταση,  κατέγραψαν από την ακτή, άλλοι τουρίστες που δεν μπορούσαν να βοηθήσουν. Όταν έφτασε η βάρκα, ήταν πολύ αργά για να τον σώσουν. Αίμα εμφανίστηκε στην επιφάνεια της θάλασσας, ο καρχαρίας έφυγε μακριά. Λόγω των σοκαριστικών σκηνών αποφασίσαμε να μην δημοσιεύσουμε το δραστικό βίντεο που κυκλοφορεί στο Twitter.

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στο θέρετρο Dream Beach στη Χουργκάντα. Η περιοχή περικυκλώθηκε γρήγορα από την τοπική αστυνομία και ασθενοφόρα. Οι τουρίστες έχουν εκκενώσει και οι παραλίες έχουν κλείσει. Το λιμενικό ασφάλισε τη περιοχή πριν αναζητήσει το σώμα του θύματος της επίθεσης.

Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ανεπίσημες πληροφορίες ότι το θύμα είναι τουρίστας από τη Ρωσία.

Η Χουργκάντα ​​είναι ένα πολύ γνωστό τουριστικό θέρετρο στην Αίγυπτο, ακριβώς στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας. Κάθε χρόνο, εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες έρχονται σε αυτό, οι οποίοι δελεάζονται από τις όμορφες παραλίες, τον ηλιόλουστο καιρό και τη ζεστή θάλασσα. Το θέρετρο είναι ένας παράδεισος για δύτες, σέρφερ και όσους θέλουν να περάσουν χρόνο σε ένα σκάφος.

Για τελευταία φορά στην περιοχή της Χουργκάντα, καρχαρίας επιτέθηκε δύο φορές τον Ιούλιο του 2022 , αναφέρει το Hurghada24.pl. Στον κόλπο Sahl Hasheesh, 28 χλμ. από το κέντρο της πόλης, έχασαν τη ζωή τους μια 68χρονη Αυστριακή και μια 40χρονη Ρουμάνα. Την επίθεση εξαπέλυσε ένας καρχαρίας τίγρης, ο μεγαλύτερος της οικογένειας των καρχαριών.

Η Χουργκάντα είναι ένα παραθαλάσσιο θέρετρο που εκτείνεται περίπου 40 χιλιόμετρα κατά μήκος της ακτής της Ερυθράς Θάλασσας της Αιγύπτου. Είναι διάσημο για τις καταδύσεις και έχει πολλά καταστήματα και σχολές καταδύσεων στη σύγχρονη συνοικία Sekalla. Υπάρχουν πολλά εστιατόρια, μπαρ και νυχτερινά κέντρα, ενώ η παλιά πόλη, το El Dahar, φιλοξενεί παραδοσιακά αιγυπτιακά καφέ και παζάρια. Η μεγάλη αμμώδης παραλία της Χουργκάντα είναι γεμάτη με θέρετρα.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εφιάλτης στον παράδεισο. Επίθεση καρχαρία κοντά στην ακτή, ένας τουρίστας νεκρός». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ