Αρχική » Ελληνοτουρκικά

«Ζεματισμένοι» οι Τούρκοι με τη στενή συνεργασία: «Αν επιτεθούμε στην Ελλάδα, θα βρούμε μπροστά μας τις ΗΠΑ;»

Συνεχίζουν τις αναφορές τους οι Τούρκοι στη στενή σχέση Ελλάδας - ΗΠΑ, ειδικά μετά την παρουσία της στην Αλεξανδρούπολη και στα νησιά του Αιγαίου.

Αλέξανδρος Κωτάκης Featured Ελληνοτουρκικά
«Ζεματισμένοι» οι Τούρκοι με τη στενή συνεργασία: «Αν επιτεθούμε στην Ελλάδα, θα βρούμε μπροστά μας τις ΗΠΑ;». Τι αναφέρουν οι αναλυτές.

Συνεχίζουν οι Τούρκοι να ασχολούνται με την συμμαχία ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, μετά την επίσκεψη του διοικητή της CIA στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και την επικείμενη παρουσία του αεροπλανοφόρου USS Gerald R. Ford στη Σούδα.

Έτσι για δεύτερη μέρα τα τουρκικά ΜΜΕ και οι Τούρκοι αναλυτές σχολιάζουν την στενή συνεργασία της χώρας μας με τους Αμερικανούς με αρκετούς εξ αυτών να κάνουν λόγο για απειλή προς την Τουρκία, σε περίπτωση που εκείνη συνεχίσει τα περί «Γαλάζιας Πατρίδας» και θελήσει να επιτεθεί.

«Μήπως αν επιτεθούμε με χερσαία επιχείρηση στην Ελλάδα, θα βρούμε μπροστά μας τις ΗΠΑ;», αναρωτιούνται χαρακτηριστικά.

Πιο συγκεκριμένα ο απόστρατος ναύαρχος Τζιχάντ Γιαϊτζί υποστήριξε: «Η Αλεξανδρούπολη ήταν ένα λιμάνι και μετατράπηκε σε στρατιωτική βάση. Οι ΗΠΑ εκμεταλλεύτηκαν και το ΝΑΤΟ και μετέτρεψαν την Αλεξανδρούπολη σε στρατιωτική βάση.  Το λέμε αυτό καθώς όλα τα οπλικά συστήματα τα οποία μεταφέρθηκαν εκεί ανήκουν στις ΗΠΑ. Επίσης ο πρέσβης των ΗΠΑ μαζί με άλλους πρέσβεις όπως της Βουλγαρίας της Ουκρανίας, της Μολδαβίας και της Ρουμανίας και τους ξενάγησε στη βάση. Την Αλεξανδρούπολη. Τα τελευταία δυο χρόνια ο διοικητής της CIA επισκέφθηκε την συγκεκριμένη περιοχή. Ο διοικητής της  CIA Ουίλιαμ Μπέρνς πριν από δυο χρόνια είχε επισκεφθεί πάλι το συγκεκριμένο σημείο. Αυτό που αφορά την Τουρκία είναι πως ένα σημαντικό ποσοστό των όπλων και των οπλικών συστημάτων που έφτασαν στην περιοχή παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα. Όπως άρματα. μάχης, επιθετικά ελικόπτερα και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης».

Σε άλλη τοποθέτηση ο Aμπντουλάχ Αγάρ, στρατιωτικός αναλυτής και καθηγητής του πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ, ανέφερε σε ανάλυσή του σε τηλεοπτική εκπομπή:

«Είναι ξεκάθαρη η εικόνα που έχουμε με την Ελλάδα. Η Ελλάδα με την στρατιωτική βάση στην Αλεξανδρούπολη, με τη βάση της Σούδας, με την στρατιωτική παρουσία της στην Κύπρο με την παρουσία της στα νησιά του Αιγαίου και την στρατιωτικοποίηση τους, προσπαθεί να κερδίσει θέση στο μέτωπο υπέρ των δικών της συμφερόντων και με πονηρό τρόπο εκμεταλλεύεται την ένταση που έχει η Τουρκία με την Δύση. Αυτό είναι επικίνδυνο. Το ερώτημα που θέλω είναι τι θα γίνει αν σε αυτά τα σημεία όπως και στην Κύπρο αν εγκατασταθούν τα πυραυλικά τακτικά συστήματα HΙMARS και δεχθούμε επίθεση. Αν επιχειρήσουμε να τα πλήξουμε αυτά θα έχουμε πλήξει και τις ΗΠΑ; Και άλλο ένα ερώτημα είναι αν οι Έλληνες επιχειρήσουν να μας επιτεθούν από τα νησιά ή από το Αιγαίο, και εμείς όταν θα επιχειρήσουμε μια χερσαία επίθεση απέναντι μας θα βρούμε τους Αμερικανούς;».

Το ρεπορτάζ του Μανώλη Κωστίδη στον ΣΚΑΪ για την αντίδραση που έχουν οι Τούρκοι στη συμμΑχία Ελλάδας-ΗΠΑ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Ζεματισμένοι» οι Τούρκοι με τη στενή συνεργασία: «Αν επιτεθούμε στην Ελλάδα, θα βρούμε μπροστά μας τις ΗΠΑ;»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες.

ΣΧΟΛΙΑ