Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Έντονη ανησυχία στην Τουρκία με την επίσκεψη του διοικητή της CIA στην Αλεξανδρούπολη (vid)

Εκτενείς αναφορές του τουρκικού Τύπου στην παρουσία της CIA στην Αλεξανδρούπολη: «Έγινε κωμόπολη των ΗΠΑ», γράφουν.

Αλέξανδρος Κωτάκης Featured Ελληνοτουρκικά Διεθνή
Ανησυχία επικρατεί στην Τουρκία για την επίσκεψη του διοικητή της CIA στην Αλεξανδρούπολη: «Έγινε κωμόπολη των ΗΠΑ», γράφουν.

Ιδιαιτέρως θορυβημένη είναι η Τουρκία από την παρουσία της CIA (Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ) και συγκεκριμένα του διευθυντή της, στην ALεξανδρούπολη. Εκτενείς οι αναφορές του τουρκικού Τύπου.

Θυμίζουμε ότι είχαν προηγηθεί αναφορές από τα τουρκικά ΜΜΕ, για την επικείμενη επίσκεψη του θηριώδους αμερικανικού αεροπλανοφόρου  USS Gerald R. Ford, στην Κρήτη.

Τώρα οι Τούρκοι αναφέρονται και σε μία ακόμη συνεργασία της Ελλάδας με τους Αμερικανούς, τονίζοντας ότι μετά την ύπαρξη αμερικανικής βάσης στη Σούδα, ίσως συμβεί κάτι ανάλογο και στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, η Hurriyet πήρε ένα δημοσίευμα από τοπικό σάιτ και το έκανε πρωτοσέλιδο, προσπαθώντας να πικάρει την ελληνική πλευρά. Με ποιο τρόπο; Γράφοντας ότι η Αλεξανδρούπολη, που βρίσκεται κοντά στην Τουρκία, έχει μετατραπεί σε αμερικανική κωμόπολη, ενώ αναρωτιούνται για τον λόγο της επίσκεψης.

Αντιθέτως, άλλη εφημερίδα της Τουρκίας τονίζει ότι η Αλεξανδρούπολη αναβαθμίζεται και ίσως δημιουργηθεί αμερικανική βάση στο λιμάνι της, όπως σε αυτό της Σούδας.

Ολες αυτές οι αναφορές από τους Τούρκους γίνονται βεβαίως στο πλαίσιο και τις δικής τους αδυναμίας να αναβαθμίσουν τα δικά τους F-16 μέσω ΗΠΑ, την ώρα που η Ελλάδα το έχει κάνει ήδη F-16 Block-70 , ενώ επίκειται να προμηθευτούμε και τα F-35 το επόμενο διάστημα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έντονη ανησυχία στην Τουρκία με την επίσκεψη του διοικητή της CIA στην Αλεξανδρούπολη (vid)». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες.

ΣΧΟΛΙΑ