Αρχική » Διεθνή

Οι Ισραηλινοί ξεκίνησαν συλλήψεις για αναρτήσεις στα social media όσων υποστηρίζουν τους Παλαιστίνιους

Η αστυνομία εφαρμόζει πολιτική μηδενικής ανοχής για αναρτήσεις που πιστεύεται ότι γίνονται για να δείξουν συμπάθεια προς τη Χαμάς.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Διεθνή
Οι Ισραηλινοί ξεκίνησαν συλλήψεις για αναρτήσεις στα social media όσων υποστηρίζουν τους Παλαιστίνιους

Οι Ισραηλινοί ξεκίνησαν συλλήψεις δεκάδων Αράβων που ζουν στο Ισραήλ για αναρτήσεις στα social media που υποστηρίζουν τους Παλαιστίνιους.

Μεταξύ των συλληφθέντων, σύμφωνα με την τουρκική cumhuriyet.com.tr, και ο Ντελάλ Αμπού Αμνέχ, γνωστός τραγουδιστής και διασημότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο άνδρας συνελήφθη στη Ναζαρέτ και κρατήθηκε υπό κράτηση για δύο ημέρες πριν αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση την Τετάρτη, ενώ θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι τη Δευτέρα.

Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι κατηγορήθηκε για «συμμετοχή σε συμπεριφορά που προκάλεσε χάος» και πιθανώς πρόκληση βίας.

Οι Ισραηλινοί ξεκίνησαν συλλήψεις για αναρτήσεις στα social media όσων υποστηρίζουν τους Παλαιστίνιους

Η ανάρτηση του Ντελάλ Αμπού Αμνέχ, που τράβηξε την προσοχή της αστυνομίας, ήταν μια ανάρτηση με μια παλαιστινιακή σημαία και την αραβική φράση «Δεν υπάρχει νικητής εκτός από τον Αλλάχ».

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του BBC στην Ιερουσαλήμ Σάρα Μονέτα, η αστυνομία εφαρμόζει πολιτική μηδενικής ανοχής για αναρτήσεις που πιστεύεται ότι γίνονται για να δείξουν συμπάθεια προς τη Χαμάς.

Πολλοί άνθρωποι απολύθηκαν από τις δουλειές τους και όσοι εργάζονταν ή σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο τιμωρήθηκαν πειθαρχικά, για αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το 90 τοις εκατό αυτών των αναρτήσεων ήταν δηλώσεις κατά του πολέμου και υποστήριξης στη Γάζα.

Διαβάστε επίσης:

Στέλνει πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο η Κίνα

Αλλαγή στην τουρκική αεροπορία – Οι πιλότοι άρχισαν να φορούν ξανά πράσινες φόρμες – Ποιο πρόβλημα είχαν

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι Ισραηλινοί ξεκίνησαν συλλήψεις για αναρτήσεις στα social media όσων υποστηρίζουν τους Παλαιστίνιους». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ