Αρχική » Διεθνή

Η Τουρκία παραδέχτηκε ότι ήταν δικό της drone – Στα άκρα οι σχέσεις με ΗΠΑ

Αφού στην αρχή τα μασούσε η Τουρκία παραδέχτηκε ότι το drone που κατέρριψαν οι Αμερικανοί ήταν δικό της.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Διεθνή
Η Τουρκία παραδέχτηκε ότι ήταν δικό της drone - Στα άκρα οι σχέσεις με ΗΠΑ

Πανικός προκλήθηκε με το μη επανδρωμένο drone που κατέρριψαν οι ΗΠΑ στη Συρία με την Τουρκία αρχικά να δηλώνει πως δεν ήταν δικό της το drone.

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό καθώς πρώτη φορά χώρα οι ΗΠΑ καταρρίπτουν εξοπλισμό μιας άλλης χώρας του ΝΑΤΟ. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, κρίθηκε απαραίτητο για την ασφάλεια των Αμερικανών σε βάση στη Συρία καθώς το οπλισμένο drone πλησίασε περίπου στο χιλιόμετρο από την αμερικανική βάση.

Προφανώς πρόκειται για μεγάλη γκάφα των Τούρκων οι οποίοι, στη διάρκεια των επιδρομών κατά των Κούρδων, με περίσσιο ναρκισσισμό έφτασαν τον πολεμικό τους εξοπλισμό επικίνδυνα κοντά στους Αμερικανούς με αποτέλεσμα να καταρριφθεί.

Μετά λοιπόν τις αρχικές αρνήσεις από τους Τούρκους ότι υπήρξε κάποια εμπλοκή, μετά τις πιέσεις από Ουάσιγκτον η Τουρκία παραδέχτηκε ότι το drone ήταν δικό της. Ωστόσο για ακόμη μία φορά μπέρδεψε τα δεδομένα με τους ισχυρισμούς ότι δεν υπήρξε κατάρριψη αλλά τεχνικό ζήτημα. Φυσικά η πλευρά των Αμερικανών έχει ήδη ανακοινώσει άλλα…

Παρότι συνέβη οι Τούρκοι συνεχίζουν τις επιδρομές κατά των Κούρδων στη βόρεια Συρία και το Ιράκ. Θυμίζουμε ότι οι Κούρδοι είναι σύμμαχοι με τους Αμερικανούς.

Με την ένταση να έχει ανέβει επικίνδυνα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Οστιν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του Γιασάρ Γκιουλέρ. Οι δυο τους συμφώνησαν να πέσουν οι τόνοι για το γεγονός με τον Όστιν να ζητά αποκλιμάκωση στη βόρεια Συρία. 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Τουρκία παραδέχτηκε ότι ήταν δικό της drone – Στα άκρα οι σχέσεις με ΗΠΑ». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ