Αρχική » Εξοπλιστικά

Ξεκάθαρος ο Νίκος Δένδιας – Στα 2 δις για να αποκτήσει η Ελλάδα δύο θόλους αεράμυνας – Προχωράει κανονικά η διαδικασία!

Αρκετή συζήτηση για την Ελλάδα και τους θόλους αεράμυνας έχει ξεσηκωθεί και ο Νίκος Δένδιας έδωσε απαντήσεις.

Στέλιος Ανδρικάκης Featured Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Ξεκάθαρος ο Νίκος Δένδιας – Στα 2 δις για να αποκτήσει η Ελλάδα δύο θόλους αεράμυνας - Προχωράει κανονικά η διαδικασία!

Ξεκάθαρα είναι τα πράγματα πλέον, με την Ελλάδα να… τρέχει πιο γρήγορα το εξοπλιστικό της πρόγραμμα, μετά από τα λάθη που έγιναν και παραδέχτηκε ο Νίκος Δένδιας.

Ο Υπουργός Άμυνας, ανέφερε ότι η χώρα μας ενδιαφέρεται να δημιουργήσει δύο αντιεροπορικούς θόλους οι οποίοι θα είναι παρόμοιοι με αυτούς που διαθέτει ο Ισραήλ.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα σε συνέντευξη που έδωσε στο studio του Οικονομικού Ταχυδρόμου στη Θεσσαλονίκη, το κόστους θα ανέρχεται στα 2 δις ευρώ και θα είναι μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

«Όπως ξέρετε, η Ελλάδα – λέω πάντα – δεν είναι Λουξεμβούργο, δεν είναι όλοι φίλοι μας δίπλα, δεν μας ρίχνουν γαρύφαλλα.  Δεν λέω να μπούμε σε έναν διαγκωνισμό ποιος θα είναι πρώτος. Εμείς να αμυνθούμε θέλουμε, αλλά να μπορούμε να έχουμε μια δυνατότητα αποτροπής», ανέφερε ο Νίκος Δένδιας.

Ελλάδα: Δεν αλλάζει σχέδιο η Τουρκία!

Την ίδια στιγμή όλα στην Τουρκία έχουν πέσει πάνω στην επίσκεψη που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη γειτονική χώρα, για να συνομιλήσει με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παρόλα αυτά οι σχέσεις των δύο χωρών παραμένουν σε περίεργο κλίμα, ειδικά με τις τελευταίες κινήσεις της Τουρκίας, ζητώντας της αποστρατικοποίηση και πάλι των ελληνικών νησιών, αψηφώντας παράλληλα την κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά.

Έτσι δεν αλλάζει σε τίποτα η ατζέντα που έχει πλέον η κυβέρνηση, με το εξοπλιστικό πρόγραμμα να συμπεριλαμβάνει και αυτούς δύο θόλους για αντιαεροπορική, αντιβαλλιστική και αντιdrone προστασία.

Εν τω μεταξύ η Τουρκία ετοιμάζεται να βγάλει τον στόλο της για την άσκηση «EFES 2024» από τις 9 Μαΐου έως τις 30 του μήνα, κάτι που σημαίνει πως την περίοδο που θα είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός στην Άγκυρα, ο τουρκικός στόλος θα είναι στο Αιγαίο. Παράλληλα το τουρκικό αεροπλανοφόρο Anadolu πλέει για πρώτη φορά στο Ιόνιο και στην Αδριατική στο πλαίσιο της ΝΑΤΟικής άσκησης NEPTUNE STRIKE.

«Μία από τις μεγαλύτερες προγραμματισμένες ασκήσεις των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων μας, ξεκίνησε σήμερα (25 Απριλίου) και θα συνεχιστεί έως τις 8 Μαΐου. Η ενεργή φάση της άσκησης θα διεξαχθεί μεταξύ 9-30 Μαΐου. Η άσκηση, στην οποία έχει αναφερθεί ότι θα συμμετέχουν 1.567 άτομα από 49 χώρες μέχρι στιγμής, θα είναι η άσκηση EFES με τη μεγαλύτερη συμμετοχή τα τελευταία χρόνια», είπε ο εκπρόσωπος τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ξεκάθαρος ο Νίκος Δένδιας – Στα 2 δις για να αποκτήσει η Ελλάδα δύο θόλους αεράμυνας – Προχωράει κανονικά η διαδικασία!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του.

ΣΧΟΛΙΑ