Αρχική » Διεθνή

Κορβέτες: Η Ρουμανία ακυρώνει την προμήθεια των γαλλικών Gowind που θέλει και η Ελλάδα – Τι συνέβη – Τι λένε οι Τούρκοι

Ποιος ο λόγος και ποιος (;) ο ρόλος των ΗΠΑ.

Διονύσης Αντωνέλλος Εξοπλιστικά Διεθνή Viral
Κορβέτες: Η Ρουμανία ακυρώνει την προμήθεια των γαλλικών Gowind που θέλει και η Ελλάδα - Τι συνέβη

Κορβέτες: Η Ρουμανία ακυρώνει την προμήθεια των γαλλικών Gowind που θέλει και η Ελλάδα ενώ είχε συμφωνηθεί κατασκευή τεσσάρων κορβετών για το ρουμανικό ναυτικό καθώς η πρόοδος του έργου καθυστέρησε λόγω οικονομικών διαφορών μεταξύ της Naval Group και του ρουμανικού ναυπηγείου που είχε αναλάβει τη ναυπήγηση.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας ανακοίνωσε ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια των τεσσάρων Gowind ακυρώθηκε και πρόκειται να καλυφθεί με την αγορά μεταχειρισμένων πλοίων (σ.σ. από τις ΗΠΑ) ενώ λέγεται πως υπάρχει περίπτωση για αγορά κορβετών σε δεύτερο χρόνο από την ολλανδική Damen.

Κορβέτες: Η Ρουμανία ακυρώνει την προμήθεια των γαλλικών Gowind που θέλει και η Ελλάδα

Δημοσιεύματα ρουμανικών ΜΜΕ εικάζουν ότι η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε λόγω προσπαθειών αλλαγής των αρχικών όρων της σύμβασης, ειδικά όσον αφορά το κόστος.

Μάλλον πρόκειται για νέο δάκτυλο των ΗΠΑ στα εξοπλιστικά της Γαλλίας;

«Τα χαρακτηριστικά Stealth, ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που ενσωματώνει η Naval Group, ενισχύουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες του πλοίου. Επιπλέον, η Gowind 2500 μπορεί να φιλοξενήσει ελικόπτερο και drone, προσθέτοντας ευελιξία στις αποστολές της», γράφουν οι Τούρκοι, αναφορικά με την παραπάνω εξέλιξη.

Νωρίτερα φέτος, η Ρουμανία απέκτησε 18 μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 μετά την υπογραφή σύμβασης 321 εκατομμυρίων δολαρίων με την τουρκική εταιρεία Baykar.

Διαβάστε επίσης:

Πώς το ελληνικό κίνημα της πετσέτας κέρδισε και στη Σμύρνη – Τι έκαναν οι Τούρκοι

Τούρκοι: Βάζουν αιολικά πάρκα απέναντι από τη Λήμνο, στα Στενά, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Θάλασσα του Μαρμαρά – Το ελληνικό πρόβλημα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορβέτες: Η Ρουμανία ακυρώνει την προμήθεια των γαλλικών Gowind που θέλει και η Ελλάδα – Τι συνέβη – Τι λένε οι Τούρκοι». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ