Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Για αυτό καυχιέται ο Ερντογάν – Η Τουρκία έχει γίνει «play maker»

Ο ρόλος της Τουρκίας στα παγκόσμια δρώμενα κάνει τον Ερντογάν να καυχιέται

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Για αυτό καυχιέται ο Ερντογάν - Η Τουρκία έχει γίνει «play maker»

Ως ένα ξεχωριστό κράτος, που διαμορφώνει το «παιχνίδι» χαρακτήρισε την Τουρκία ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Ρετζέπ  Ταγίπ Ερντογάν.

Πιο συγκεκριμένα, ο τούρκος πρόεδρος καυχιέται για το γεγονός ότι η χώρα του έχει καταφέρει να αποτελεί τον «play maker» στα παγκόσμια δρώμενα και κυρίως με τα όσα γίνονται στην Ουκρανία.

Μάλιστα, μιλώντας στους Τούρκους πρεσβευτές, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η Τουρκία παίζει ενεργό ρόλο στο πεδίο αλλά και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Η Τουρκία έχει γίνει μια χώρα play maker, που έχει αφήσει το στίγμα της στις διεθνείς σχέσεις, επιδιώκει την ανάμειξή της σε πολλά κρίσιμα θέματα και η στάση της παρακολουθείται στενά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, η Τουρκία προχώρησε σε μια ιστορική συμφωνία για την αμυντική βιομηχανία της καθώς τα βρήκε σε όλα με τη Σαουδική Αραβία για την παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο βασίλειο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το deal ανάμεσα στις δύο πλευρές αναμένεται να φθάσει από 5 έως 7 δισεκατομμύρια δολάρια γεγονός που προκαλεί ικανοποίηση στην Άγκυρα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Για αυτό καυχιέται ο Ερντογάν – Η Τουρκία έχει γίνει «play maker»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, κάνετε κλικ στις παρακάτω λέξεις. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ