Αρχική » Διεθνή

Ο Aσάντ ετοιμάζεται για πόλεμο με την Τουρκία;

Ο συριακός στρατός αναπτύσσει μαζικά στρατεύματα στα σύνορα με την Τουρκία.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική Διεθνή
Ο Aσάντ ετοιμάζεται για πόλεμο με την Τουρκία;

Ο Aσάντ ετοιμάζεται για πόλεμο με τον Ερντογάν, με τον συριακό στρατό να αναπτύσσει μαζικά στρατεύματα στα σύνορα με την Τουρκία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο avia.pro, «λόγω της εισβολής του τουρκικού στρατού στη Συρία και των απειλών του Ερντογάν, συριακά στρατεύματα έχουν αναπτυχθεί στα βόρεια της χώρας».

«Προς το παρόν, είναι γνωστό ότι λόγω της καθαρής επιθετικότητας της Τουρκίας, ο συριακός στρατός έχει αναπτύξει τουλάχιστον 20 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, καθώς και αρκετές εκατοντάδες στρατιωτικούς στα βόρεια της χώρας», σημειώνεται.

Ο Aσάντ ετοιμάζεται για πόλεμο με την Τουρκία;

Όπως αναφέρεται συριακά στρατεύματα έχουν μεταφερθεί στο έδαφος της πόλης Κομπάνι, που «αποτελεί σχεδόν το βασικό σημείο εκκίνησης της τουρκικής χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης».

«Αξιοσημείωτο είναι ότι τα συριακά στρατεύματα έφεραν και εδώ πυροβολικό μεγάλου βεληνεκούς, γεγονός που υποδηλώνει την ετοιμότητα της Δαμασκού να βομβαρδίσει τουρκικό έδαφος σε περίπτωση κλιμάκωσης από την Άγκυρα», τονίζεται.

Την ίδια ώρα, οι Γάλλοι εξαφάνισαν την Τουρκία από τον χάρτη σε ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Άμυνας για την κοινή άσκηση με την Ελλάδα.

«Στη Μεσόγειο, η στρατιωτική #συνεργασία 🇬🇷🇫🇷 σε δράση. Σημαίνει εκπαίδευση με την Ελλάδα #μαζί στη θάλασσα και στον αέρα σε ειδικά σενάρια δράσης. Στόχος: ενίσχυση της κοινής στρατηγικής μας κουλτούρας και διατήρηση υψηλού επιπέδου διαλειτουργικότητας», αναφέρεται στο tweet του γαλλικού υπουργείου Άμυνας.

Το ποστάριστμα των Γάλλων, συνοδεύεται με γραφικό από την θέση των ελληνογαλλικών δυνάμεων κατά την διάρκεια των κοινών ασκήσεων στην Μεσόγειο.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως από τον χάρτη οι Γάλλοι έχουν αφαιρέσει τελειως την Τουρκία.

Πάντως λίγες ώρες μετά η ανάρτηση κατέβηκε από τον λογαριασμό του υπουργειου Άμυνας της Γαλλίας.

Διαβάστε επίσης:

Περίεργα πράγματα με το Τουρκολιβυκό Σύμφωνο – Κάτι φοβάται η Ελλάδα;

Χαμός στην Τουρκία – Καταγγέλλουν τον Ερντογάν ότι είναι πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Aσάντ ετοιμάζεται για πόλεμο με την Τουρκία;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ