Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τα ελληνικά Mirage τους άφησαν με ανοιχτό το στόμα – Φαντάσου τι θα γίνεται με τα Rafale

Έκλεψαν τις εντυπώσεις τα ελληνικά Mirage 2000-5 στα ΗΑΕ για την «ATCL No 32» - Προάγγελος για τα Rafale!

Βαγγέλης Λάσκαρης Ελληνοτουρκικά
Έκλεψαν τις εντυπώσεις τα ελληνικά Mirage 2000-5 στα ΗΑΕ για την «ATCL No 32» - Προάγγελος για τα Rafale!

Μπορεί προσφάτως οι Τούρκοι να…. πανηγύριζαν για την εγκατάσταση των ελληνικών Rafale και Mirage στην Τανάγρα και την Σκύρο, τα πρώτα δείγματα πάντως δείχνουν ακριβώς το αντίθετο!

Ως γνωστόν η συμμαχία της Ελλάδας με τα ΗΑΕ… πληγώνει την Τουρκία και ισχυροποιεί τη θέση της, κάτι που αποδείχθηκε και στη διακρατική συνεκπαίδευση «Advanced Tactical Leadership Course No 32 UAE».

Όπως αναφέρει το cnn.gr και ο δημοσιογράφος Σταύρος Ιωαννίδης οι ιπτάμενοι και τεχνικοί της 331 Πολεμικής Μοίρας «Θησέας» κέρδισαν τις εντυπώσεις στην 32η διακρατική συνεκπαίδευση , η οποία διεξήχθη από 10 Οκτωβρίου έως 25 Νοεμβρίου, στο «Air Warfare and Missile Air Defense Centre» στην αεροπορική βάση στην περιοχή Al Dhafra του Abu Dhabi.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις λοιπόν, ολοκλήρωσαν με «άριστα» τη συμμετοχή τους σε όλα τα αντικείμενα αποδεικνύοντας πως τα ελληνικά Mirage 2000-5 παραμένουν το «υπερόπλο» της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ειδικότερα, συμμετείχαν με 3 Μαχητικά Α/Φ Μ2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και προσωπικό υποστήριξης από την 114 ΠΜ σε σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια διαρκώς αυξανόμενης δυσκολίας και πολυπλοκότητας, που κάλυψαν όλο το φάσμα των αεροπορικών επιχειρήσεων και πολλαπλών απειλών, ως ακολούθως:

  • Επιθέσεις Επιφανείας (Surface Attack).
  •  Αμυντικές Αεροπορικές Επιχειρήσεις Αντεπίθεσης (Defensive Counter Air – DCA).
  • Στοχοποίηση Χρονοευαίσθητων Στόχων (Time Sensitive Targeting – TST).
  • Έρευνα και Διάσωση Μάχης (Combat Search and Rescue – CSAR).

Όλα αυτά την ώρα που η 332 Μοίρα ετοιμάζεται να παραλάβει ακόμη τέσσερα Rafale, τα οποία αναμένεται να προσγειωθούν στην Τανάγρα στις αρχές του 2023.

Ας μην ξεχνάμε πως το μεγάλο φορτίο των πληγμάτων κατά πλοίων έφεραν μέχρι σήμερα τα ελληνικά Mirage και τα Rafale.

Φυσικά, με αυτόν τον τρόπο αλλάζουν οι ισορροπίες στο Αιγαίο, με τους Τούρκους να βλέπουν για πρώτη φορά μπροστά τους τα γαλλικά μαχητικά της Ελλάδας.

Να σημειωθεί πως το Rafale είναι ένα αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων, με δυνατότητα ταυτόχρονης εκτέλεσης ποικιλίας αποστολών και αποτελεί ότι πιο σύγχρονο και αξιόμαχο διαθέτει η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία, ενώ παράλληλα μπορεί να μεταφέρει τα ειδικά όπλα που ήδη υπάρχουν στο ελληνικό οπλοστάσιο, χωρίς να είναι αναγκαίες νέες επενδύσεις σε υποδομές και τεχνικές δυνατότητες.

Διαβάστε επίσης:

Ο Aσάντ ετοιμάζεται για πόλεμο με την Τουρκία;

Περίεργα πράγματα με το Τουρκολιβυκό Σύμφωνο – Κάτι φοβάται η Ελλάδα;

Τρόμος για τους Τούρκους τα 38 Αμερικανικά Black Hawk που θα παραγγείλει η Ελλάδα

Πηγή: Sportime.gr 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τα ελληνικά Mirage τους άφησαν με ανοιχτό το στόμα – Φαντάσου τι θα γίνεται με τα Rafale». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ