Αρχική » Διεθνή

Ποιους πόρους θα εξορύξουμε στη Σελήνη;

Έρχονται εξορύξεις στη Σελήνη. Σίδηρος, σπάνιες γαίες, οξυγόνο και νερό θα είναι τα πρώτα που θα εξάγει η NASA από το υπέδαφος του φεγγαριού.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Διεθνή
Ποιους πόρους θα εξορύξουμε στη Σελήνη;

Η NASA σχεδιάζει να εξάγει χρήσιμους πόρους από τη Σελήνη, κυρίως οξυγόνο και νερό. Στο μέλλον, ο σιδήρος αλλά και σπάνιες γαίες θα εξορύσσονται στον φεγγάρι του πλανήτη μας.

Σύμφωνα με το Reuters, η NASA σχεδιάζει να επιστρέψει στη Σελήνη. Αμερικάνοι αστροναύτες ως μέρος της αποστολής Artemis, θα πατήσουν πάλι στο έδαφος του φεγγαριού, μέχρι το 2025. Για να προσελκύσει εμπορικές επενδύσεις, σχεδιάζει να ποσοτικοποιήσει πιθανούς πόρους όπως ενέργεια, νερό και σεληνιακό έδαφος. Αυτό είπε ο Gerald Sanders, ένας επιστήμονας πυραύλων στο Διαστημικό Κέντρο της NASA στο Τζόνστον.

«Δεσμευόμαστε να επενδύσουμε στη Φάση Εξερεύνησης και Αξιολόγησης για τον μετριασμό των κινδύνων και τη δημιουργία συνθηκών για την προσέλκυση εξωτερικών επενδύσεων στην εξερεύνηση και την παραγωγή», δήλωσε ο Gerald Sanders στο Mining Conference στο Brisbane.

Η NASA σχεδιάζει να στείλει μια εξέδρα δοκιμών στο φεγγάρι και να ξεκινήσει μεγάλης κλίμακας ανασκαφές σε σεληνιακό έδαφος, γνωστό ως ρεγόλιθος. Επιπλέον, το 2032 σχεδιάζεται να τεθεί σε λειτουργία μια πιλοτική μονάδα επεξεργασίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Μπάιντεν έκανε λάθος στο όνομα «Ουκρανία» δύο φορές. Είπε λάθος όνομα χώρας

Αναμένεται ότι οι πρώτοι πελάτες θα είναι εμπορικές εταιρείες πυραύλων που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους πόρους της σελήνης. Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ της Αυστραλιανής Διαστημικής Υπηρεσίας και της NASA, αναπτύσσεται ένα ημιαυτόνομο rover  (ρόβερ), το οποίο θα συλλέγει δείγματα ρεγολίθου, από το 2026.

Είναι γνωστό ότι το σεληνιακό έδαφος περιέχει σημαντική ποσότητα οξειδίων, τα οποία, όταν θερμανθούν, μπορούν να απελευθερώσουν οξυγόνο και διάφορα μέταλλα. Το rover θα συλλέγει σεληνιακό έδαφος και ο ειδικός εξοπλισμός που θα παραδοθεί στη Σελήνη μαζί με το rover θα επιτρέψει στη NASA να εξάγει εξ αποστάσεως οξυγόνο από τον ρεγολίθο.

«Αυτό είναι ένα βασικό βήμα προς τη δημιουργία μιας βιώσιμης ανθρώπινης παρουσίας στη Σελήνη και την υποστήριξη μελλοντικών αποστολών στον Άρη», δήλωσε ο Τζέραλντ Σάντερς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τουρκία: Ξεκάθαρο μήνυμα των ΗΠΑ στον Ερντογάν για το Αιγαίο – Τι θα κάνει;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ* : Ο Κορδόν δείχνει όντως να είναι το αφεντικό του αγωνιστικού τμήματος του Ολυμπιακού

*εξωτερικός σύνδεσμος

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ποιους πόρους θα εξορύξουμε στη Σελήνη;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ