Αρχική » Διεθνή

Η Ολλανδία καταργεί τα θρησκευτικά σύμβολα στις στολές. «Είναι ένα βήμα προς την ουδετερότητα»

Η Ολλανδία καταργεί τα θρησκευτικά σύμβολα στις στολές, ουδετερότητα ή αφέλεια. Το να δίνεις συνέχεια, δεν σημαίνει πως είσαι ανοικτόμυαλος.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Διεθνή
Η Ολλανδία καταργεί τα θρησκευτικά σύμβολα στις στολές, ουδετερότητα ή αφέλεια. Το να δίνεις συνέχεια, δεν σημαίνει πως είσαι ανοικτόμυαλος.

Η θρησκευτική ουδετερότητα έχει εισαχθεί στον κώδικα ενδυμασίας της αστυνομίας στην Ολλανδία. Σύμφωνα με αυτήν, οι ένστολοι αξιωματικοί απαγορεύεται να φορούν ρούχα που περιέχουν ή αποτελούν θρησκευτικά σύμβολα. Αυτά περιλαμβάνουν σύμβολα σε κασκόλ και σκούφους κεφαλής καθώς και σταυρούς στο λαιμό . «Με το διάταγμα, αποδεικνύουμε την αμεροληψία της αστυνομικής στολής», δήλωσε η Dilan Yeşilgöz (Ντιλάν Γιεσιλγκόζ), υπουργός Ασφάλειας και Δικαιοσύνης της χώρας.

Την Τετάρτη (28 Ιουνίου), η Dilan Yeşilgöz , η Ολλανδή υπουργός Ασφάλειας και Δικαιοσύνης, ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται στους ένστολους αστυνομικούς να φορούν ρούχα και αξεσουάρ που περιέχουν θρησκευτικά σύμβολα, όπως σε κασκόλ, σκούφους κι αλλού. Απαγορεύει επίσης τον σταυρό στον λαιμό.

Η Ολλανδία καταργεί τα θρησκευτικά σύμβολα στις στολές. «Είναι ένα βήμα προς την ουδετερότητα»

Χάρη σε αυτόν τον κανονισμό, θα υπάρξει σαφήνεια σχετικά με την ουδετερότητα της στολής – είπε.

Πρόσθεσε ότι δεν θεωρεί ότι αυτό αποτελεί εκδήλωση διακρίσεων για θρησκευτικούς λόγους, καθώς ισχύει για σύμβολα όλων των θρησκειών. – «Αυτό είναι πραγματικά διαφορετικό από τη διάκριση. Η Αστυνομία είναι ένας οργανισμός χωρίς αποκλεισμούς που εργάζεται σκληρά, για να είναι ακόμη πιο περιεκτικός. Νομίζω ότι η ουδετερότητα είναι πραγματικά σημαντική», είπε.

Η αστυνομία είναι οι άνθρωποι που εκπροσωπούν την κυβέρνηση. Τα ορατά θρησκευτικά ή πολιτικά σύμβολα είναι ασυμβίβαστα με την αμεροληψία, δήλωσε η Ολλανδή υπουργός Ασφάλειας και Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το «Amsterdam Fox».

Τόνισε επίσης ότι, κατά τη γνώμη της, παρόμοιοι κανόνες θα πρέπει να ισχύουν και για τους βαθμούς της BOA, δηλαδή τους Buitengewoon Opsporingsambtenaar, τους έκτακτους ανακριτές.

Η απόφαση για την εφαρμογή της απαγόρευσης ήρθε μετά από προηγούμενες εκκλήσεις βουλευτών που απαίτησαν οι αστυνομικές στολές να είναι θρησκευτικά ουδέτερες. Ήταν αντίθετος ο Johan van Renswoude, ο συντονιστής της αστυνομίας κατά του ρατσισμού, καθώς πιστεύει ότι, για παράδειγμα, οι μουσουλμάνες αστυνομικοί πρέπει να επιτρέπεται να φορούν μαντίλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τουρκία: Ξεκάθαρο μήνυμα των ΗΠΑ στον Ερντογάν για το Αιγαίο – Τι θα κάνει;

Πιέσεις Ερντογάν στο ΝΑΤΟ για τα F-16 – Αυτός είναι ο μεγάλος του φόβος

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Ολλανδία καταργεί τα θρησκευτικά σύμβολα στις στολές. «Είναι ένα βήμα προς την ουδετερότητα»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ