Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Φρεγάτες: Το ελληνικό σχέδιο προφύλαξης κατά τουρκικών drone από το Ελληνικό Ναυτικό – O ηλεκτρονικός πόλεμος και οι Belharra με τις ΜΕΚΟ

Οι μελέτες για ελληνικά συστήματα αντίμετρων σήμαναν συναγερμό στην Τουρκία.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά
Φρεγάτες: Το ελληνικό σχέδιο προφύλαξης κατά τουρκικών drone από το Ελληνικό Ναυτικό - O ηλεκτρονικός πόλεμος και οι Belharra με τις ΜΕΚΟ

Φρεγάτες: Το ελληνικό σχέδιο προφύλαξης κατά τουρκικών drone από το Ελληνικό Ναυτικό και το σύστημα που ψάχνει η Ελλάδα.

«Πρόσφατα, αυξανόμενες δραστηριότητες στον τομέα των Ενόπλων Μη Επανδρωμένων Ναυτικών Οχημάτων ( SIDA ) και των Μη Επανδρωμένων Ναυτικών Οχημάτων Καμικάζι έχουν προσελκύσει την προσοχή του (ελληνικού) Πολεμικού Ναυτικού», γράφει το τουρκικό, αμυντικο σάιτ savunmasanayist.com.

«Λόγω του γεγονότος ότι η Τουρκία είναι από τις πιο ενεργές χώρες που εργάζονται σε αυτούς τους τομείς, η Ελλάδα έχει ξεκινήσει μελέτες για συστήματα αντίμετρων», τονίζεται στο τουρκικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, οι «επιτυχίες» των ουκρανικών USV (Unmanned Surface Vehicles) εναντίον ρωσικών πολεμικών πλοίων και ναυτικών υποδομών έχουν σημάνει συναγερμό και στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Φρεγάτες: Το ελληνικό σχέδιο προφύλαξης κατά τουρκικών drone από το Ελληνικό Ναυτικό – O ηλεκτρονικός πόλεμος και οι ΜΕΚΟ

Οι Τούρκοι επικαλούνται ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή, αναφορικά με την «μελέτη επιχειρησιακών αναγκών που εγκρίθηκε από το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο του Πολεμικού Ναυτικού (ΑΝΕ)» και «θα υποβληθεί σύντομα προς έγκριση στο Συμβούλιο Αρχηγών Επιτελείων (ΣΕΣ)».

«Προς αυτή την κατεύθυνση το Ελληνικό Ναυτικό ανέθεσε την αξιολόγηση των υφιστάμενων συστημάτων αντιμέτρων σε μια ομάδα έμπειρων αξιωματικών με εξειδίκευση σε αυτόνομα συστήματα», υπογραμμίζεται.

«Οι επιχειρησιακές απαιτήσεις καθορίζονται από την απειλή», δήλωσε ανώτερη πηγή του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, γράφουν οι Τούρκοι.

«Από την άλλη, σύμφωνα με την Καθημερινή. Δεδομένου ότι η Τουρκία έχει ήδη ξεκινήσει την εγχώρια παραγωγή μη επανδρωμένων οχημάτων επιφανείας, το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό εξετάζει επίσης τρόπους αντιμετώπισης», αναφέρεται σε άλλο σημείο του τουρκικού δημοσιεύματος.

«Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο εκσυγχρονισμός τεσσάρων ελληνικών φρεγατών MEKO θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση μιας σουίτας ηλεκτρονικού πολέμου και ενός συστήματος anti-drone που θα χρησιμοποιεί παρεμβολές για να εμποδίζει το drone να επικοινωνεί με τον σταθμό ελέγχου. Ανάλογο σύστημα αναμένεται να εγκατασταθεί και στη φρεγάτα Belharra, την οποία θα προμηθεύει η Ελλάδα από τη Γαλλία» καταλήγει το savunmasanayist.com.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Η είδηση αποκάλυψης που πάγωσε τους Τούρκους – Τι θα γίνει σε μερικά χρόνια

Ο τρόμος από ρωσικό υποβρύχιο στη Μαύρη Θάλασσα δείχνει τον δρόμο και στην Ελλάδα;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φρεγάτες: Το ελληνικό σχέδιο προφύλαξης κατά τουρκικών drone από το Ελληνικό Ναυτικό – O ηλεκτρονικός πόλεμος και οι Belharra με τις ΜΕΚΟ». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ