Αρχική » Διεθνή

Ρώσοι στις τάξεις της Χαμάς; Το νέο βίντεο πυροδότησε πολλές συζητήσεις

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης είναι ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στον κόσμο. Περισσότερα στοιχεία εμφανίζονται στα μέσα ενημέρωσης που επιβεβαιώνουν ότι δυνάμεις από άλλες χώρες εμπλέκονται στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Μιχάλης Ιακώβου Featured Διεθνή
Ρώσοι στη Χαμάς;

Τα ξημερώματα της 7ης Οκτωβρίου, η παλαιστινιακή Χαμάς εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο ισραηλινό έδαφος. Βίντεο βγαίνουν στη δημοσιότητα όπου ακούγονται Ρώσοι στην πλευρά της Χαμάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις, ως αποτέλεσμα της κλιμάκωσης, πάνω από 1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 3.000 τραυματίστηκαν. Aυτά είναι στοιχεία που δείχνουν απώλειες μόνο από την ισραηλινή πλευρά. Ο βομβαρδισμός της Λωρίδας της Γάζας αυξάνει σημαντικά τον αριθμό των ζωών που χάνονται ως αποτέλεσμα του πολέμου.

Η Χαμάς, είναι μια παλαιστινιακή πολιτική ομάδα και στρατιωτική οργάνωση, που υποστηρίζεται από αραβικά γειτονικά κράτη με το Ισραήλ και το Ιράν, τα οποία στηρίζουν ανοιχτά τη δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους.

 

Αποδεικνύεται, ωστόσο, ότι άλλες χώρες που δεν εμπλέκονται άμεσα στην όλη σύγκρουση, ακόμη και σε πολιτιστικό επίπεδο, θα μπορούσαν επίσης να είχαν εμπλακεί στη βάρβαρη επίθεση της Χαμάς το Σάββατο. Αυτό αποκαλύπτουν τα τελευταία βίντεο, που αρχίζουν να κυκλοφορούν στα social media.

Ο Anton Herashchenko*, πρώην αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, δημοσίευσε ένα ενδιαφέρον βίντεο στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα X, το οποίο φέρεται να κυκλοφόρησε στο ρωσικό κανάλι Varlamov News στο Telegram. Στο απόσπασμα βλέπουμε την επίθεση της Χαμάς σε ισραηλινές θέσεις. Ακούγονται κραυγές στο βάθος που λένε στους μαχητές να κρυφτούν, στη ρωσική γλώσσα.

Κείμενο από την παρακάτω ανάρτηση: «Η παραγγελία στα ρωσικά “Прикрывайте! Прикрывайте!” (“Καλυφτείτε! Καλυφτείτε!”) ακούγεται καθαρά από  το 12” και μετά.»

 


Σύμφωνα με ειδικούς, η Ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας ενδέχεται να έχουν εμπλακεί στην επίθεση και οι ρωσόφωνες μονάδες στις τάξεις των μαχητών. Εικάζεται πως είναι εκπαιδευτές που συντονίζουν τις δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Ωστόσο, δεν πρέπει να υπολογίζουμε ότι η Ρωσία θα παραδεχτεί ανοιχτά την υποστήριξή της στη Χαμάς.

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα που δείχνει την κατάληψη του στρατιωτικού σημείου Erez στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λωρίδας της Γάζας.

Κείμενο από την παρακάτω ανάρτηση: «… Στην ηχογράφηση, μπορείτε να ακούσετε καθαρά εντολές στα ρωσικά (στο 4” και 13”). Οι φωνές μάλλον ανήκουν στους εκπαιδευτές που συντόνιζαν τις ενέργειες των μαχητών.»

 

* Ο Anton Herashchenko (Ουκρανικά: Антон Юрійович Геращенко, γεννημένος στις 10 Φεβρουαρίου 1979) είναι ένας επίσημος σύμβουλος και πρώην υπουργός στο Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τούρκος υφυπουργός με tweet στον Νετανιάχου: «Θα πεθάνεις»

Φρεγάτες: Οι Γάλλοι έφτιαξαν γαλλικό RIM-116 κατά πυραύλων, αεροπλάνων, ελικοπτέρων, μικρών σκαφών, drone, θαλασσίων drone και υποβρυχίων

 

ΠΗΓΕΣ: o2.pl, twitter, wikipedia

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ρώσοι στις τάξεις της Χαμάς; Το νέο βίντεο πυροδότησε πολλές συζητήσεις». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μιχάλης Ιακώβου

Γράφω για τεχνολογία και θέματα πληροφορικής, επικαιρότητας και ιστορίας. Προσπαθώ να παραβάλλω τα θέματά μου αντικειμενικά και πάντα για την βοήθεια του αναγνώστη. Δίνω την είδηση, χωρίς να παίρνω μέρος ή να προβάλω προσωπικά σχόλια. Είμαι φανατικός με την Ιστορία. Όποιος δεν ξέρει την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να κάνει τα ίδια λάθη.

ΣΧΟΛΙΑ