Αρχική » Διεθνή

Σε τεχνητή λίμνη της Πορτογαλίας, θα ψάξουν για τη Madeleine McCann

Νέες έρευνες για την μικρή Madeleine προβλέπεται ν' αρχίσουν και πάλι στην Πορτογαλία. Πρόκειται για μια υπόθεση εξαφάνισης ανήλικης που κάποτε είχε αγγίξει και την Ελλάδα.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Διεθνή
Madeleine McCann

Οι ερευνητές έχουν συμπεριλάβει μια ακόμα περιοχή στη μακροχρόνια αναζήτηση της Βρετανίδας Madeleine McCann. Αυτή τη φορά θα κοιτάξουν τη τεχνητή λίμνη Barragem do Arade, που βρίσκεται 50 χλμ. από το Αλγκάρβε.

Ο Christian Brueckner, είναι ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Madeleine κι επισκεπτόταν συχνά αυτό το μέρος. Βρίσκεται σήμερα στη φυλακή για τον βιασμό μιας 72χρονης γυναίκας στην ίδια περιοχή του Αλγκάρβε, όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν το 2007.

Σαν επίσημη ημερομηνία αναζήτησης ορίστηκε η Τρίτη 23 Μαΐου. Ως εκ τούτου, τη Δευτέρα, η πορτογαλική αστυνομία άρχισε να κλείνει τους δρόμους που οδηγούσαν στις υπό παρακολούθηση περιοχές. Η έρευνα αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον δύο ημέρες. Θα παραταθούν εάν οι ερευνητές βρουν σοβαρά στοιχεία.

Μέχρι στιγμής, η τεχνητή λίμνη Barragem do Arade έχει ερευνηθεί δύο φορές – τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2008. Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από τον Πορτογάλο δικηγόρο Marcos Arago Correia αφού έλαβε αναφορές ότι το σώμα της McCann είχε πεταχτεί στη λίμνη περίπου 48 ώρες μετά την εξαφάνιση του κοριτσιού. Ο δικηγόρος πλήρωσε τους δύτες που ανέλαβαν την έρευνα. Ωστόσο, η οικογένεια της Madeleine ήταν απρόθυμη να συνεργαστεί με την Correia.

Δείτε επίσης:  Νέα πρόκληση από την Τουρκία – Εξέδωσε παράνομη Navtex

Πρώτη επιχείρηση αναζήτησης εδώ και χρόνια

Οι δύτες θα χτενίσουν το νερό και άλλοι ειδικοί θα πραγματοποιήσουν ανασκαφές στο δάσος κοντά στη δεξαμενή.

Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη επιχείρηση σε αυτήν την έρευνα από τον Ιούνιο του 2014, όταν η βρετανική αστυνομία ερεύνησε την Πράια ντα Λουζ με τη βοήθεια σκύλων ανιχνευτών εκπαιδευμένων να ανιχνεύουν ανθρώπινα σώματα.

Η Madeleine εξαφανίστηκε από το διαμέρισμά της στο Αλγκάρβε ενώ βρισκόταν σε διακοπές με την οικογένειά της το 2007. Ήταν 3 ετών τότε. Παρά το πέρασμα του χρόνου, οι γονείς της δεν σταμάτησαν ποτέ να την αναζητούν.

Στις αρχές Μαΐου, γιόρτασαν τα 20ά γενέθλιά της εξαφανισμένης κόρης τους και ορκίστηκαν να «δεν εγκαταλείψουν ποτέ» την αναζήτησή της.

Δείτε επίσης: Ποιο είναι το ισραηλινό NLOS MissionTaskForce που κάνει άβατο για τους Τούρκους νησιά και Έβρο 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σε τεχνητή λίμνη της Πορτογαλίας, θα ψάξουν για τη Madeleine McCann». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ