Αρχική » Εξοπλιστικά

Ποιο είναι το ισραηλινό NLOS MissionTaskForce που κάνει άβατο για τους Τούρκους νησιά και Εβρο

Ένα ελληνικό τάγμα θα διαθέτει 12 εκτοξευτές Spike NLOS και έξι κιτ UAV Orbiter 3.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Ποιο είναι το ισραηλινό NLOS MissionTaskForce που κάνει άβατο για τους Τούρκους νησιά και Εβρο

Ποιο είναι το ισραηλινό NLOS MissionTaskForce της Rafael που κάνει άβατο για τους Τούρκους νησιά και Εβρο.

Η Ελλάδα ήταν ο πρώτος πελάτης για το NMT concept της Rafael που περιλαμβάνει 34 εκτοξευτές, 17 κιτ UAV και περίπου 350 πυραύλους, όλα συνδεδεμένα μεταξύ του και με τη χρήση AI με στόχους τεθωρακισμένα οχήματα, ναυτικές μονάδες, υποδομές και μονάδες πεζικού σε ανοιχτό χώρο.

Μάλιστα το σύστημα χρησιμοποιεί γεωαναφορικά εικονοστοιχεία που του επιτρέπουν ακριβή στόχευση, σημειώνει το edrmagazine.eu.

Ένα ελληνικό τάγμα θα διαθέτει 12 εκτοξευτές Spike NLOS και έξι κιτ UAV Orbiter 3 ενώ κάθε τάγμα θα μπορεί να προστατεύσει μια περιοχή διαμέτρου περίπου 150 χιλιομέτρων.

Ποιο είναι το ισραηλινό NLOS MissionTaskForce που κάνει άβατο για τους Τούρκους νησιά και Εβρο

Μάλιστα το λεγόμενο και System-of-Systems που παρέχεται στην Ελλάδα αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο μελλοντικών βελτιώσεων οι οποίες «θα συνεχίσουν να παρέχονται στον Ελληνικό Στρατό στο μέλλον».

Μία πιθανή εξέλιξη του συστήματος είναι να συνδεθούν με το σύστημα όλοι οι ελληνικοί Spike, τόσο των ελληνικών επιθετικών ελικόπτερων AH-64 όσο και των μονάδων του ναυτικού, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα των ελληνικών επιθέσεων.

Η συνολική αξία της σύμβασης είναι περίπου 370 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία – εκλογές: Ακραία ρητορική από Ερντογάν ενόψει 2ου γύρου, άρχισε πάλι τα περί «Γαλάζιας Πατρίδας»

Νέα πρόκληση από την Τουρκία – Εξέδωσε παράνομη Navtex

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ποιο είναι το ισραηλινό NLOS MissionTaskForce που κάνει άβατο για τους Τούρκους νησιά και Εβρο». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ