Αρχική » Διεθνή

Στέλνει τους Τσετσένους ο Πούτιν κατά της Wagner που πάνε προς τη Μόσχα

Για πρώτη φορά καθιερώθηκε στη Μόσχα καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης (CTO).

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Γεωστρατηγική Διεθνή
Στέλνει τους Τσετσένους ο Πούτιν κατά της Wagner

Στέλνει τους Τσετσένους ο Πούτιν κατά της Wagner και τον Γεβγκένι Πριγκότζιν, επικεφαλής της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας, ο οποίος δήλωσε το πρωί του Σαββάτου από το Ροστόφ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, την αντίθεσή του προς τις κινήσεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Οι 25.000 άνδρες του Γεβγκένι Πριγκότζιν αρνούνται να καταθέσουν τα όπλα ενώ βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πως έχουν καταλάβει το αεροδρόμιο και κυβερνητικά κτήρια στο Ροστόφ.

Ο Γεβγκένι Πριγκότζιν κατηγορεί τη ρωσική στρατιωτική ηγεσία για χτυπήματα κατά των θέσεων της Wagner.

Την ίδια ώρα ο Ραμζάν Καντίροφ, επικεφαλής της Τσετσενίας και εκ των συμμάχων του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, έκανε λόγο για απόπειρα ένοπλης εξέγερσης από την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Wagner.

Στέλνει τους Τσετσένους ο Πούτιν κατά της Wagner

Μάλιστα, ο Καντίροφ «υποστήριξε κάθε λέξη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν», καταδικάζοντας κατηγορηματικά τη στρατιωτική ανταρσία, γράφει το πρακτορείο avia.pro ενώ επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και της Φρουράς της Τσετσενίας είχαν ήδη σταλεί στις ζώνες έντασης.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά καθιερώθηκε στη Μόσχα καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης (CTO), για την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων και την εξουδετέρωση πιθανών τρομοκρατών και υπαρχουσών απειλών.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμιρ Πούτιν, σε διάγγελμά του, καταδίκασε με ιδιαίτερη αυστηρότητα όσους ξεκίνησαν τη στρατιωτική εξέγερση, κάνοντας λόγω για προδοσία ενώ υποσχέθηκε ότι όλοι οι υπεύθυνοι για αυτές τις ενέργειες θα τιμωρηθούν.

«Κάθε εσωτερική αναταραχή είναι θανάσιμη απειλή για την κρατική μας ιδιότητα, για εμάς ως έθνος. Αυτό είναι ένα πλήγμα για τη Ρωσία, για τον λαό μας. Και οι ενέργειές μας για την προστασία της πατρίδας από μια τέτοια απειλή θα είναι σκληρές», είπε εκτός των άλλων στο διάγγελμά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Όλοι όσοι εσκεμμένα μπήκαν στον δρόμο της προδοσίας, που προετοίμασαν μια ένοπλη εξέγερση, μπήκαν στον δρόμο του εκβιασμού και των τρομοκρατικών μεθόδων, θα υποστούν αναπόφευκτη τιμωρία, θα απαντήσουν τόσο ενώπιον του νόμου όσο και ενώπιον του λαού μας», υπογράμμισε, εκτός των άλλων, ο Ρώσος πρόεδρος.

Το απόγευμα του Σαββάτου, σύμφωνα με πληροφορίες του avia.pro, εμφανίστηκαν στρατεύματα της Wagner να κινούνται προς την κατεύθυνση της Μόσχας με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για «μάχη της Μόσχας» το βράδυ του Σαββάτου.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στην Τουρκία για την αντίδραση των ΗΠΑ για τους S-400

Τουρκία: Ξεκίνησαν πάλι τα παρατράγουδα με το Καστελόριζο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στέλνει τους Τσετσένους ο Πούτιν κατά της Wagner που πάνε προς τη Μόσχα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ