Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Σοκ στην Τουρκία για την αντίδραση των ΗΠΑ για τους S-400

Σοκ στην Τουρκία για τους S-400 - Εμμένουν στη στάση τους για το θέμα οι ΗΠΑ

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Σοκ στην Τουρκία για την αντίδραση των ΗΠΑ για τους S-400

Σοκ έχει προκαλέσει στην Τουρκία η στάση των ΗΠΑ στο θέμα των S-400, με τους Αμερικάνους να δείχνουν εμπιστοσύνη στην Ινδία τη στιγμή που έχουν αποκλείσει την Άγκυρα.

Πιο συγκεκριμένα, η Ουάσινγκτον δεν εφαρμόζει κυρώσεις και λέει πως εμπιστεύεται την Ινδία κάτι που σχολιάστηκε ιδιαιτέρως και με αρνητική χροιά από τους τούρκους αναλυτές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, το CNN Turk που ανέφερε πως «Στο Πεντάγωνο ρωτήθηκε το εξής. Γιατί οι ΗΠΑ εφαρμόζουν κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400 και δεν κάνουν το ίδιο με την Ινδία. Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου δήλωσε πως ‘εδώ υπάρχουν δύο διαφορετικές περιπτώσεις και εμπιστευόμαστε τη διαδικασία αύξησης ποικιλίας των οπλικών συστημάτων της Ινδίας. H αντίφαση των ΗΠΑ στην πολιτική τους στο ζήτημα των S-400 αποκαλύφθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο Πεντάγωνο».

Την ίδια ώρα, η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας σταμάτησε την πολιτική μείωσης των επιτοκίων ανακοινώνοντας χθες αύξηση από το 8,5% στο 15%, με τον Ερντογάν να αλλάζει τη δική του οικονομική πολιτική μετά την εκλογική του νίκη ένα θέμα που απασχολεί έντονα την γειτονική χώρα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σοκ στην Τουρκία για την αντίδραση των ΗΠΑ για τους S-400». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, κάνετε κλικ στις παρακάτω λέξεις. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ