Αρχική » Διεθνή

Τόσο καιρό θα χρειαζόταν οι Αμερικανοί για να εκπαιδεύσουν τους Ουκρανούς να πετάξουν τα F-16

Οι Ουκρανοί περιμένουν τα F-16. Θα είναι ένα σημαντικό όπλο κατά των Ρώσων. Θα τα δώσουν οι Αμερικάνοι;

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Διεθνή
Τόσο καιρό θα χρειαζόταν οι Αμερικανοί για να εκπαιδεύσουν τους Ουκρανούς να πετάξουν το F-16

Τα αιτήματα της ουκρανικής κυβέρνησης θα παραμείνουν προς το παρόν ανεκπλήρωτα. Οι Αμερικανοί αρνήθηκαν να τους δώσουν το F-16 και να εκπαιδεύσουν μελλοντικούς πιλότους των μηχανών. Οι New York Times έχουν καθορίσει πόσο χρόνο θα χρειάζονταν πραγματικά τέτοιες ασκήσεις. Είναι λίγοι μήνες.

Η αμερικανική κυβέρνηση αρνήθηκε τελικά να παραδώσει το F-16 στον ουκρανικό στρατό. Επίσης, δεν θα πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε εκπαίδευση χειριστών στη λειτουργία των μηχανημάτων αυτών. Προηγουμένως, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες εξέταζαν εάν θα μεταφέρουν τα δικά τους αεροπλάνα σε μια χώρα που δεχόταν επίθεση από τη Ρωσία, αλλά τέτοιες συμφωνίες θα έπρεπε πρώτα να εγκριθούν από την Ουάσιγκτον.

F-16 για την Ουκρανία. Πόσο καιρό θα διαρκούσε η εκπαίδευση πιλότων;

Σύμφωνα με τα ευρήματα της αμερικανικής εφημερίδας «New York Times», η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων, εάν η Ουάσιγκτον συμφωνούσε πραγματικά σε αυτήν, θα μπορούσε να διαρκέσει περίπου τέσσερις μήνες. Αυτό, τονίστηκε, είναι πολύ μικρότερο από αυτό που υποδεικνύουν αξιωματούχοι του Πενταγώνου.

Αυτός ο χρόνος υπολογίστηκε ως αποτέλεσμα της αξιολόγησης των ειδικών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Λεπτομερείς παρατηρήσεις έγιναν στα τέλη Φεβρουαρίου και στις αρχές Μαρτίου στη Βάση Εθνικής Φρουράς Μόρις Αεροπορίας στο Τούσον της Αριζόνα, σύμφωνα με έγγραφο που είδαν οι New York Times.

Η βάση Morris Air National Guard στεγάζει την 162η πτέρυγα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Εκεί πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων και, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του Αντισυνταγματάρχη Jared P. White της 162ης Μεραρχίας, του συγγραφέα της αξιολόγησης, μπόρεσαν να εκτελέσουν μια σειρά από τεχνικά δύσκολους ελιγμούς. Σε περιβάλλον προσομοίωσης, δοκιμάστηκε π.χ. ικανότητα προσγείωσης μετά από βλάβη του κινητήρα.

Ο αντισυνταγματάρχης Jared P. White τόνισε ότι οι Ουκρανοί πιλότοι απέκτησαν αυτή την ικανότητα μετά από μία μόνο προσομοίωση. Αυτό δεν ήταν το τέλος των επιτυχιών τους, γιατί ήταν εξίσου επιτυχημένες με εικονικές επιθέσεις βασισμένες σε παραμέτρους που μεταδόθηκαν κατά τη διάρκεια της πτήσης του προσομοιωτή.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τόσο καιρό θα χρειαζόταν οι Αμερικανοί για να εκπαιδεύσουν τους Ουκρανούς να πετάξουν τα F-16». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ