Αρχική » Διεθνή

Τουρκία: Μετά τους σεισμούς έρχονται ο τέτανος και τα ποντίκια – Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι ειδικοί

Oι ασθένειες που αναμένεται να εμφανιστούν σύντομα στις κατεστραμένες από τους σεισμούς περιοχές της Τουρκίας

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Διεθνή Viral
Τουρκία: Μετά τους σεισμούς έρχονται ο τέτανος και τα ποντίκια - Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι ειδικοί

Τουρκία: Μετά τους σεισμούς έρχονται τα ποντίκια και ο τέτανος στις πληττόμενες περιοχές και γιατί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι ειδικοί.

Για τις ασθένειες που αναμένεται να εμφανιστούν σύντομα στις κατεστραμένες από τους σεισμούς περιοχές της Τουρκίας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου η Τουρκάλα ειδικός επιστήμονας Φιρντεβς Ακσόι.

Σύμφωνα με την Dr Ακσόι «το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι οι ασθένειες που μεταδίδονται από τα νερά όπου η υγιεινή επιδεινώνεται».

«Μετά τους σεισμούς και τις φυσικές καταστροφές, βλέπουμε περισσότερες ασθένειες που μεταδίδονται με το νερό, ιδίως λόγω της έλλειψης πρόσβασης σε νερό, της υποβάθμισης των υγιεινών περιβαλλόντων όπως οι τουαλέτες και της ανάμειξης του νερού με τις αποχετεύσεις», σημείωσε.

Τουρκία: Μετά τους σεισμούς έρχονται ο τέτανος και τα ποντίκια

Η Dr Ακσόι τόνισε ότι μπορεί να εμφανιστούν δερματικές μολύνσεις, ειδικά σε όσους βρέθηκαν κάτω από τα ερείπια.
«Και πάλι, αυτοί οι ασθενείς διατρέχουν κίνδυνο τετάνου λόγω τραυματισμού, επομένως πρέπει να εμβολιαστούν γρήγορα με εμβόλιο τετάνου. Επειδή ο τέτανος είναι μια θανατηφόρα ασθένεια», συμπλήρωσε.

Η Τουρκάλα καθηγήτρια στα λοιμώδη νοσήματα και την κλινική μικροβιολογία υπογράμμισε πως μία από τις καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι επιζώντες του σεισμού είναι η αύξηση των τρωκτικών «τόσο λόγω της αλλοιωμένης τροφής όσο και της υποβάθμισης των υποδομών των αποχετεύσεων».

Μάλιστα, όπως ανέφερε ενδέχεται οι πολίτες να αντιμετωπίσουμε απειλητικές για τη ζωή λοιμώξεις όπως το πνευμονικό σύνδρομο (HPS), το οποίο είναι μια σπάνια αλλά θανατηφόρα ιογενής λοίμωξη που προκαλείται από τα τρωκτικά (ιός Hanta).

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στην Τουρκία: Χάντρες για το κακό μάτι βρήκαν στο σκυρόδεμα κτιρίων

Σεισμός στην Τουρκία: Αυτός είναι ο Τούρκος εργολάβος του θανάτου – Όλα του τα κτίρια έπεσαν

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Μετά τους σεισμούς έρχονται ο τέτανος και τα ποντίκια – Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι ειδικοί». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ