Αρχική » Διεθνή

Τουρκία: Ο Ερντογάν ψήφισε και έστειλε μήνυμα για «νέα εποχή»! (vid)

«Οι εκλογές να συμβάλουν στην έναρξη μίας νέας εποχής στη χώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Διεθνή
«Οι εκλογές να συμβάλουν στην έναρξη μίας νέας εποχής στη χώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Δημοτικές εκλογές διεξάγονται σήμερα στην Τουρκία, ούτε ένα χρόνο μετά τη θριαμβευτική επικράτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές του 2023.

Ο Τούρκος πρόεδρος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα περίπου στις 13:30 το μεσημέρι, στο σχολείο που ψηφίζει παραδοσιακά στο Σκούταρι της ασιατικής ακτής της Κωνσταντινούπολης, έχοντας πλευρό του τη σύζυγό του.

Εν συνεχεία, δήλωσε ότι «αυτές οι εκλογές σηματοδοτούν την αρχή μιας νέας εποχής στη χώρα μας». Στην συνέχεια,, ευχήθηκε οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης να συμβάλουν καθοριστικά στην έναρξη ενός νέου αιώνα για την Τουρκία.

Να σημειωθεί πως η σημερινή ψηφοφορία αποτελεί ένα βαρόμετρο για τη δημοτικότητα του Ερντογάν, καθώς επιδιώκει να επανακτήσει τον έλεγχο βασικών αστικών περιοχών που έχασε από την αντιπολίτευση πριν από πέντε χρόνια.

Ο ίδιος άλλωσε έχει βάλει στόχο να «ανακαταλάβει» την Κωνσταντινούπολη, μια πόλη 16 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, και όπου ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα ως δήμαρχος το 1994.

Από’ κει και πέρα,  οι κάλπες άνοιξαν στις ανατολικές επαρχίες στις 7:00 πμ και θα κλείσουν στις 16:00, ενώ στις δυτικές επαρχίες η ψηφοφορία ξεκίνησε από τις 8:00 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 17:00.

Τα αποτελέσματα αναμένονται στις 10 το βράδυ.


Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Ο Ερντογάν ψήφισε και έστειλε μήνυμα για «νέα εποχή»! (vid)». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ