Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Ο Ερντογάν ορκίζεται για 3η φορά πρόεδρος – Ποιο το «αύριο» της Ελλάδας

Ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος μίλησε για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα μετά την Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρία της Τουρκίας

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος μίλησε για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα μετά την Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρία

Τουρκία: Η τρίτη θητεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρία της χώρας είναι γεγονός, μετά την πανηγυρική νίκη του στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών έναντι του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Μάλιστα, σήμερα (3/6) ορκίζεται στην Άγκυρα για μια νέα πενταετή θητεία και στη συνέχεια θα ανακοινώσει τη σύνθεση της νέας του κυβέρνησης, έχοντας αρχίσει τα όνειρα για τη «Μεγάλη Τουρκία».

Το κοινοβούλιο που εξελέγη στις 14 Μαΐου συνεδρίασε για πρώτη φορά, με το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν και οι σύμμαχοί του να έχουν την πλειοψηφία των 600 εδρών.

Την ίδια ώρα, ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» αναφέρθηκε στο «αύριο» της Ελλάδας μετά από τις εξελίξεις στη γείτονα χώρα.

«Ο κ. Σισμέκ είναι σοβαρός και έχει ισχυρούς δεσμούς με χρηματοοικονομικά κεφάλαια της Δύσης. Το κυριότερο δείχνει μία διάθεση συνεννόησης με τη Δύση. Φαίνεται πως η κατεύθυνση είναι πως θέλει να τα βρει με τη Δύση. Δεν είναι τυχαίο που ο Στόλτενμπεργκ θα παρευρεθεί αλλά και θα μείνει και δύο μέρες με σκοπό μάλλον την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Εγώ δεν είναι από τους αισιόδοξους πως θα υπάρξει διευθέτηση με την Τουρκία. Το δόγμα της ‘’Γαλάζιας Πατρίδας’’ δεν πρόκειται να το εγκαταλείψει η Τουρκία εύκολα. Θα υπάρχουν περίοδοι νηνεμίας και περιόδους με έξαρση.

Την Τουρκία δεν την ‘’παίρνει’’ να κάνει πόλεμο με την Ελλάδα για πολλούς λόγους, κυρίως επιχειρησιακούς. Υπάρχει η πιθανότητα έντασης όμως,  όπως έχουμε ζήσει πολλές φορές στο παρελθόν», ανέφερε.


Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Ο Ερντογάν ορκίζεται για 3η φορά πρόεδρος – Ποιο το «αύριο» της Ελλάδας». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ