Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Απίστευτη πρόκληση του Ερντογάν στη Δύση – Μίλησε για «νέα Σταυροφορία με ημισέληνο» – Απαντά η Γερμανία

Ο μεγαλοϊδεατισμός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε για ακόμη μία φορά την εμφάνισή του.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά Διεθνή
Απίστευτη πρόκληση του Ερντογάν στη Δύση - Μίλησε για «νέα Σταυροφορία με ημισέληνο» - Απαντά η Γερμανία

Ως ένας αυτόκλητος ηγέτης του Ισλάμ μίλησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στην Τουρκία με τα προκλητικά του λόγια για «Σταυροφορίες» να προκαλούν έντονες αντιδράσεις.

Ντυμένος με ένα μαντήλι που είχε της σημαία της Τουρκίας και της Παλαιστίνης, ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε τη συμπαράστασή του στην Παλαιστίνη καταδικάζοντας ταυτόχρονα το Ισραήλ.

Η ομιλία του όμως δεν έμεινε μόνο εκεί. Απέστειλε δημοσίως μήνυμα προς ολόκληρη τη Δύση αποκαλώντας την «υπεύθυνη για τη σφαγή στη Γάζα». Το παραλήρημά του μάλιστα εντάθηκε όταν άρχισε να στέλνει απειλές για «Σταυροφορία με ημισέληνο» ρωτώντας τη Δύση αν είναι αυτό που θέλει να γίνει στη συνέχεια.

«Αυτός ο λαός δε πέθανε», τόνισε, «είμαστε ακόμη στη Λιβύη, στο Ναγκόρνο Κάραμπαχ, σε όλη τη Μέση ανατολή», δήλωσε ο Ερντογάν.

Υποστήριξε μάλιστα τα λόγια του κάνοντας αναφορά σε περιοχές σε όλη τη γείτονα περιοχή της Τουρκίας υποστηρίζοντας ότι είναι περιοχές που τις πήραν από τους Τούρκους με… το ζόρι. Μία από αυτές μάλιστα ήταν και οι 40 εκκλησιές της Θεσσαλονίκης.

Οι εμπρηστικές αυτές δηλώσεις δεν πέρασαν απαρατήρητες με το Ισραήλ να κινείται αστραπιαία και να αποσύρει του διπλωμάτες του από την Τουρκία.

Απάντηση ωστόσο ήρθε και από τη Γερμανία με τη Δύση να δείχνει με τη σειρά της πως δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη από τη στάση του Ερντογάν. Η ρήξη με τη Δύση μοιάζει ασταμάτητη σε αυτό το σημείο.

Η επίσκεψη του Γερμανού αντικαγκελάριου στην Τουρκία ήταν πολύ επεισοδιακή. Το μήνυμα του αποχωρόντας από τη χώρα έστειλε προειδοποίηση ότι όσο δε γίνουν μεταρρυθμίσεις στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στη δικαιοσύνη δε θα υπάρξουν νέες επενδύσεις στην Τουρκία.

Οι οικονομικές συνέπειες δε μοιάζουν μακρινές για τον μεγαλοϊδεάτη Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν…  

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απίστευτη πρόκληση του Ερντογάν στη Δύση – Μίλησε για «νέα Σταυροφορία με ημισέληνο» – Απαντά η Γερμανία». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ