Αρχική » Εξοπλιστικά

Κορβέτες: Κοίτα να δεις που τελικά πιο πιθανό είναι η Ελλάδα να πάρει ευρωκορβέτες

Με κατασκευαστές τις Naval Group, Fincantieri και Navantia..

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Κορβέτες: Κοίτα να δεις που τελικά πιο πιθανό είναι η Ελλάδα να πάρει ευρωκορβέτες

Κορβέτες: Κοίτα να δεις που τελικά πιο πιθανό είναι η Ελλάδα να πάρει ευρωκορβέτες από ότι γαλλικές ή ιταλικές.

Όπως έχει εξελιχθεί η διαδικασία του διαγωνισμού για τις νέες ελληνικές κορβέτες, όπου όλα τη στιγμή αυτή δείχνουν παγωμένα, το μόνο που προχωράει είναι η περίπτωση της λεγόμενης ευρωκορβέτας.

Μάλιστα στις 24 Οκτωβρίου υπογράφτηκε η έναρξη της πρώτης φάσης του έργου της European Patrol Corvette ή αλλιως «ευρωκορβέτας».

Κορβέτες: Κοίτα να δεις που τελικά πιο πιθανό είναι η Ελλάδα να πάρει ευρωκορβέτες

«Η συνολική αξία αυτής της πρώτης φάσης είναι 87 εκατ. ευρώ και υποστηρίζεται σθεναρά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΚ) μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας (ΕΤΑ). Πράγματι, 60 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθούν από την ΕΚ με τη μορφή «επιχορηγήσεων», ενώ τα υπόλοιπα 27 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθούν από τα κράτη μέλη (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Δανία, Ελλάδα και Νορβηγία) που αποφάσισαν να υποστηρίξουν το έργο», αναφέρει το navalnews.com.

Με διάρκεια 24 μηνών, αυτή η πρώτη σύμβαση στοχεύει να παρέχει τον αρχικό σχεδιασμό μιας νέας κατηγορίας ναυτικού σκάφους, της EPC (σ.σ. ευρωκορβέτας) που περιλαμβάνει αρχικά δύο κύριες εκδόσεις την Long Range Multipurpose και την Full Combat Multipurpose με κατασκευαστές τις Naval Group, Fincantieri και Navantia.

Πέντε Ναυτικά εντάχθηκαν επίσημα στο έργο (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία Ελλάδα και Νορβηγία), ενώ η Ρουμανία, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία είναι παρατηρητές για να καθορίσουν από κοινού τις απαιτήσεις για ένα πλοίο μήκους περίπου 110 μέτρων και 3000 τόνων.

Κορβέτες: Κοίτα να δεις που τελικά πιο πιθανό είναι η Ελλάδα να πάρει ευρωκορβέτες

Διαβάστε επίσης:

Η Τουρκία θέλει να απογειώσει μέσα στο 2023 το KAAN – «Έχει την ισχύ δύο F-16»!

Τούρκοι: Αν συνεχίσει έτσι το Ισραήλ θα γίνει γείτονας της Τουρκίας

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορβέτες: Κοίτα να δεις που τελικά πιο πιθανό είναι η Ελλάδα να πάρει ευρωκορβέτες». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ